korridor

Hur är det att bo i en studentkorridor?

Pluggtips.se, 21 februari 2022

Det finns både fördelar och nackdelar med att bo i en studentkorridor. När du bor i studentkorridor har du ofta nära till skolan och det kan göra det enkelt att lära känna nya vänner på universitetet. Nackdelarna är att din lägenhet är väldigt liten, och om ingen tar ansvar kan köket och delade ytor lätt kan bli stökiga.

I detta inlägget kommer vi att ta upp vad det innebär att bo i korridor. Många studenter börjar vanligtvis med att bo i en studentkorridor, för att sedan skaffa en egen studentlägenhet.

Vad innebär det att bo i studentkorridor?

När du bor i studentkorridor har du en egen liten lägenhet som brukar bestå av ett rum och en toalett. I varje studentkorridor brukar det sedan finnas en delad yta där man kan umgås med andra och ett delat kök där alla lagar mat.

Ordet korridor kommer från att studentrummen brukar ligga längs en gemensam korridor med kök och olika umgängesytor. Det kan däremot variera mycket hur boendet ser ut mellan olika studentboenden.

Många tycker att det är väldigt roligt att bo i korridor under studierna eftersom det ger dig möjligheten en lära känna många andra studenter. Det är vanligt att man äter, umgås och festar tillsammans med dem i sin korridor.

När man bor i korridor har också alla som bor i korridoren gemensamt ansvar att hålla snyggt och rent i de gemensamma utrymmena såsom i köket. Detta är något som kan fungera olika bra i olika studentkorridorer, eftersom man måste kunna samarbeta med dem man bor tillsammans med.

Hur är egna lägenheten i en studentkorridor?

Din egna lägenhet eller studentrum brukar vara liten och boytan ligger vanligtvis på 14-18 kvadratmeter. För vissa studentkorridor har lägenheterna en egen toalett, men det kan också vara vanligt att korridoren delar på flera toaletter.

För vissa studentkorridorer är de egna rummen redan möblerade vilket innebär att du inte tar med dig några egna möbler. Det finns både fördelar och nackdelar med möblerade studentrum, det är enkelt men samtidigt kan får du inte samma frihet i din möblering.

För att få en bättre bild om hur det är att bo i studentkorridor tänkte jag också ta upp lite fördelar och nackdelar.

Vad är fördelarna med att bo i studentkorridor?

Den största fördelen med studentkorridor skulle jag säga är att man lär känna många nya vänner när man bor med andra. Detta kan göra studentlivet väldigt roligt, och det är vanligt med studentfester i studentkorridorerna.

Om du bor med andra studenter som inte läser samma utbildning som dig så kan det bredda din vänskapskrets rätt så mycket.

När man bor i en korridor brukar du även betala en billigare hyra jämfört med en vanlig studentlägenhet, vilket gör att du också kan spara pengar som student.

Studentkorridorerna brukar dessutom vanligtvis ligga väldigt nära campus vilket kan vara en annan fördel.

Vad är nackdelarna med att bo i studentkorridor?

Det finns även nackdelar med att bo i studentkorridor, och en av dem är att din upplevelse beror mycket på vilka människor som du hamnar med. Om man hamnar med människor som man klickar bra med kommer man ha väldigt roligt, men ibland kan man även ha otur.

När man bor i studentkorridor har man även ofta tillgång till väldigt lite matförvaring. Det är vanligt att man får två hyllor i kylskåpet, vilket är väldigt lite. Om du tycker om att laga mat kan detta bli ett problem.

Mat i en studentkorridor kan tendera att försvinna vilket är något som man kommer få leva med när man bor i korridor. Många väljer även att skaffa sig ett eget litet kylskåp som man kan ha i sitt korridorsrum på grund av den anledningen.

Det kan också bli väldigt smutsigt i det delade köket och på delade ytor eftersom alla har ett delat städansvar och alla kanske inte städar lika bra. Att det inte är helt rent kan också en del mena med att det är en del av att bo i studentkorridorer, men det beror på vilka man bor tillsammans med.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.