lära sig ett språk

5 bästa apparna för språkinlärning

Pluggtips.se, 26 augusti 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns många fördelar med att lära sig ett nytt språk. Det kan förbättra dina kognitiva färdigheter, ge dig ett nytt perspektiv på världen och hjälpa dig att lära dig mer om nya kulturer.

Det är samtidigt svårt att lära sig ett nytt språk, särskilt om du börjar helt från början. Det är därför viktigt att du hittar rätt hjälpmedel för att hjälpa dig lära dig det nya språket.

I denna artikeln delar vi med oss av de 5 bästa apparna för att lära sig ett nytt språk. Dessa appar fungerar utmärkt för dig som exempelvis vill bli bättre på engelska, spanska, tyska eller något annat språk.

Vilka är de bästa apparna för språkinlärning?

Det finns flera bra appar för att lära sig språk idag, men vissa är bättre än andra. Därför har vi valt ut de 5 bästa apparna för språkinlärning.

De olika apparna som vi har valt ut är Doulingo, Babbel, Mondly, 50 språk, och Memrise. Detta är appar som vi tycker är de bästa för språkinlärning under 2022.

Av alla alternativen tycker vi att Doulingo är den bästa appen för dig som är nybörjare och vill börja lära dig ett nytt språk snabbt. Medan om du tar din språkinlärning mer seriöst och vill fokusera mer på grammatiska regler och att lära dig språket på djupet så är Babbel ett bättre val.

1. Doulingo

språkapp doulingo

Doulingo är en av de mest populära apparna för språkinlärning idag och det är lätt att förstå varför.

Appen erbjuder ett stort urval av språk, bland annat spanska, franska, tyska med mera. Du kan också lära dig flera språk samtidigt om du vill.

När du vill lära dig ett språk via Doulingo så har du en mängd av olika övningar och kortare lektioner att genomföra. Du får också feedback om dina framsteg så att du kan se hur bra du lyckas.

En av de bästa sakerna med Doulingo är att det är gratis att använda, även om det finns några köp i appen om du vill låsa upp fler funktioner. Detta gör att appen är optimal för studenter som exempelvis vill försöka lära sig ett språk inför sin språkresa.

Appen använder också ett poängsystem för att hålla dig motiverad, och du kan tävla mot vänner och andra användare.

Gå till Doulingo!

2. Babbel

språkapp babbel

Babbel är en annan mycket populär app för att lära sig ett nytt språk.

Appen erbjuder ett stort antal språk, i likhet med Doulingo. Vi upplever däremot att Babbel erbjuder mer djupgående kurser än Doulingo, vilket gör att Babbel kan vara ett bättre val om du snabbare vill lära dig ett nytt språk på djupet.

Babbel kostar pengar och du kan välja mellan antingen ett abonnemang som du betalar månadsvis eller årsvis. Babbel kostar 120 kr per månad eller 440 kr per år.

Appen har också en mängd roliga och engagerande övningar som hjälper dig att lära dig språket, samt feedback om dina framsteg.

Om du tar din språkinlärning mer seriöst och kanske snabbare vill lära dig ditt nya språk så kan Babbel vara ett bra val.

Gå till Babbel!

3. Mondly

språkapp mondly

Mondly är en annan populär app för språkinlärning där du kan träna uttal, göra frågesport och olika typer av konversationsträning.

Mondly har över 30 språk i sin app vilket gör den till en av de mest omfattande apparna för språkinlärning som finns tillgängliga.

Appen är gratis att ladda ner men det finns flera köp i appen om du vill låsa upp olika funktioner.

Gå till Mondly!

4. 50 språk

språkapp 50språk

50 språk är en utmärkt app för dig som är nybörjare och vill bygga upp några grundläggande kunskaper inför exempelvis en resa.

De har över 100 lektioner i 50 språk som främst lämpar sig åt nybörjare. Appen är dessutom gratis att använda vilket är en stor fördel.

Nackdelen med appen är däremot att du inte kommer kunna lära dig något språk på djupet med denna appen. Men om om du bara vill lära dig några grunder inför nästa semester är den här appen perfekt.

Gå till 50 Språk!

5. Memrise

språkapp memrise

Memrise är en app som skiljer sig en hel del från de andra apparna för språkinlärning på den här listan.

Appen fungerar genom att lära dig ord och fraser genom minnesspel. Detta innebär att fokus ligger mer på memorera olika glosor, snarare än grammatik och meningsstruktur.

Appen erbjuder också ett stort antal språk, eftersom det finns andra användare som har gjort tidigare kortlekar för att exempelvis lära sig de 1000 vanligaste orden i spanska.

En av fördelarna med Memrise är att den är gratis att använda.

Gå till Memrise!

Vilka gratis app är bäst för språkinlärning?

Om du vill lära dig ett nytt språk helt gratis så är Doulingo det bästa valet för dig. Den här appen erbjuder ett stort antal språk, feedback om dina framsteg och är gratis att använda.

Vi gillar också att Doulingo använder sig av spelifiering där du kan tävla mot andra för att hålla dig motiverad.

Om du letar efter en app med mer djupgående kurser kan Babbel vara ett bättre val för dig. Denna app kostar dock pengar och är därför inte gratis att använda.

Vad är det snabbaste sättet att lära ett språk?

När man pratar om språkinlärning och appar så är det viktigt att komma ihåg att ingen app kan ersätta verklig samtalsövning.

Det bästa och snabbaste sättet att lära sig ett nytt språk är fortfarande att hitta en annan person som du kan prata språket som du försöker lära dig.

Genom att prata med en annan person lär du dig språket snabbare och får feedback på ditt uttal och din grammatik i realtid.

Detta är naturligtvis inte alltid möjligt eller praktiskt, och det är då som appar för språkinlärning kan vara mycket användbara. Med dessa appar kan du åtminstone göra vissa framsteg och de kan förbereda dig för att prata det nya språket med en riktig person.

Sammanfattning

Efter att ha gått igenom och jämfört de olika apparna för att lära sig ett nytt språk kom vi fram till att Doulingo är det bästa valet för nybörjare. Doulingo erbjuder ett stort antal språk, feedback om dina framsteg och är gratis att använda.

För dem som letar efter en app med mer djupgående kurser rekommenderar vi istället Babbel. Denna app kostar dock pengar och är därför inte gratis att använda.

Det bästa och snabbaste sättet att lära sig ett nytt språk kommer dock fortfarande vara att hitta en annan person som du kan tala språket som du försöker lära dig med. Detta är däremot inte alltid en möjlighet och då kan en app vara ett mycket bra alternativ.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.