använda telefon

Bästa mobilabonnemanget för studenter (Bäst i Test)

Pluggtips.se, 26 augusti 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Oavsett om du studerar på universitetet eller fortfarande går i gymnasiet är det viktigt att ha ett mobilabonnemang som inte kostar mycket. Det är viktigt att man skaffar sig ett prisvärt mobilabonnemang som samtidigt har tillräckligt med mobildata för att kunna spara pengar.

Det finns många olika mobilabonnemang att välja mellan som student, och de populäraste alternativen bland studenter är Vimla, Hallon, Fello, Chilimobil och Comviq.

I denna artikeln kommer vi ta en närmare titt på dessa mobilabonnemang för att se vilken som är bäst för studenter baserat på pris, datamängd och täckning.

Vilket mobilabonnemang är bäst för studenter?

Efter att ha tagit en närmare titt på de olika mobilabonnemangen kom vi fram till att Vimla är det bästa mobilabonnemanget för studenter.

Vimla är ett svenskt mobilföretag som erbjuder obegränsat antal samtal och sms samt 8 GB data för endast 100 kronor i månaden. Vimla använder sig även av Telenors nät vilket gör att de har mycket bra täckning över större delar av landet.

Detta gör det till ett av de mest prisvärda mobilabonnemangen på marknaden för studenter. Här hittar du Vimlas studenterbjudande.

Nedan ser du en tabell där vi jämför de olika mobilabonnemangen och deras egenskaper.

Mobiloperatör Surf (Gb) SMS Täckning Pris/mån
Vimla 8 Fria Bra 100 kr
Hallon 8 Fria Medel 99 kr
Fello 6 Fria Bra 95 kr
Comviq 6 Fria Bra 95 kr
Chilimobil 6 Fria Medel 129 kr

Även om Vimla inte är det billigaste abonnemanget erbjuder de ett väldigt bra pris på 8 GB surf. De använder sig även av Telenors nät vilket gör att de har en väldigt bra täckning även på mer avlägsna platser i landet.

1. Vimla

vimla student

Vimla är Telenors lågprisalternativ och är enligt oss det perfekta abonnemanget för studenter.

För bara 100 kronor i månaden får du obegränsat med samtal och sms samt 8 GB data för att surfa på webben. Vimla använder dessutom Telenors nätverk vilket innebär att de har utmärkt täckning över hela Sverige.

Detta gör att även om du studerar på en mindre ort så kommer du fortfarande ha en god täckning med Vimla.

Som ny kund betalar du även 50% av priset under de första 4 månaderna det innebär att du bara betalar 50 kronor i månaden. Det gör det till ett ännu bättre erbjudande för studenter!

Gå till Vimlas studenterbjudande!

2. Hallon

hallon student

Hallon ägs av mobiloperatören Tre och använder sig därför av Tres nät.

Vi tycker att Hallon också är ett väldigt bra mobilabonnemang för studenter och det är dessutom lite billigare än Vimla eftersom det kostar 99kr per månad för 8GB surf.

Anledningen till varför Hallon kom på andraplats beror däremot på att Hallon använder sig av Tre vilket har sämre täckning på många platser i Sverige.

Detta innebär att om du studerar i en mindre stad kan du ibland få problem med täckningen om du skulle använda Hallon.

Utöver detta är däremot Hallon ett väldigt bra mobilabonnemang och det fungerar utmärkt för dem som studerar i Stockholm eller Göteborg. Som ny kund betalar du även endast 29 kronor per månad under de 4 första månaderna vilket vi tycker är ett väldigt bra erbjudande.

Gå till Hallons studenterbjudande!

3. Fello

fello student

Fello ägs numera av Telia och använder sig därför av Telias nät. Fello kostar 95 kronor per månad och inkluderar obegränsat antal samtal och sms samt 6 GB data.

Det är lite billigare än Vimla men erbjuder inte lika mycket data. Täckningen med Fello är dock utmärkt eftersom det använder Telias nätverk som har bra täckning över hela Sverige.

Vi tycker däremot att 6GB surf är för lite, och på grund av detta har vi placerat Fello på tredje plats. Om du däremot tycker att 6GB surf räcker för dig så kan Fello fortfarande vara ett bra mobilabonnemang.

För dig som funderar på att skaffa Fello som mobiloperatör så har de även en studentrabatt där du endast betalar 50% av månadskostnaden under de 6 första månaderna.

Gå till Fellos studenterbjudande!

4. Comviq

comviq student

Comviq ägs av Tele2 och använder sig av Tele2 och Telenors nät.

Som student kostar Comviq 95 kronor per månad för 6 GB surf och fria samtal och SMS. Comviq är en av de mest populära mobiltelefonleverantörerna i Sverige, men rankas lägre på vår lista eftersom deras pris är lite högre om man ser på den mobildata som man får.

Comviq erbjuder dock gratis samtal och SMS vilket kan vara en stor fördel för studenter som vill hålla kontakten med sina vänner och sin familj. Och med Tele2s och Telenors nätverk har du dessutom bra täckning i hela Sverige.

Gå till Comviqs studenterbjudande!

5. Chilimobil

Chilimobil mobilabonnemang

Chilimobil är ett enskilt bolag och ägs inte av någon av de större operatörerna.

Chilimobil kostar 129 kronor per månad och du får obegränsat med samtal och sms samt 6 GB data för att surfa på webben.

De använder sig av även Tres nät vilket innebär de har god täckning i de större städerna, men sämre täckning på mer avlägsna platser i landet.

Anledningen till att Chilimobil ligger på femte plats är för att deras pris är högre jämfört med de andra mobilabonnemangen och de erbjuder inte heller lika mycket data, och har sämre täckning på avlägsna platser i landet.

Gå till Chilimobils hemsida!

Vilket mobilnät har bäst täckning?

Idag har alla mobilnät en bra täckning i de större städerna i Sverige, men på mer avlägsna platser så Telia och Telenor har den bästa täckningen. Vimla och Fello är därför två bra alternativ om du letar efter en operatör som har god täckning i hela Sverige.

En operatör såsom Hallon och Chilimobil som använder sig av Tres nät kan ha sämre täckning i mer avlägsna områden.

Detta fick jag själv uppleva när jag vandrade Kungsleden uppe i Lappland och hade Hallon som mobilabonnemang. Under min vandring hade jag aldrig någon täckning, medan mina vänner som hade Fello och Vimla hade det på flera olika platser.

Om du tycker om att spendera tid på landet eller i vildmarken långt från storstäderna kan därför Fello eller Vimla vara det bästa valet.

På bilden nedan kan du se en jämförelse mellan de olika näten och deras täckningskartor. Som du ser så har Telia och Telenor mycket bättre täckning längre upp i Sverige.

täckningskarta jämförelse

Som du ser finns det ingen större skillnad runt storstäderna, medan på mer avlägsna platser är Telenor och Telia betydligt bättre än Tre.

Vilket mobilabonnemang är mest prisvärt?

Det mest prisvärda abonnemanget för studenter är Hallon Student med 8 GB surf. Detta abonnemanget kostar vanligtvis 99 kr/mån men första 6 månaderna kostar det endast 49 kr/mån.

Med detta abonnemanget får du därför mest surf per krona vilket gör det till det mesta prisvärda abonnemanget ur det perspektivet.

Sammanfattning

Efter att ha gått igenom och jämfört de fem mest populära mobiloperatörerna bland studenter i Sverige har vi kommit fram till att Vimla är det bästa mobilabonnemanget för en student. De erbjuder mest data till ett rimligt pris och deras nät, Telia, har bra täckning i hela Sverige.

Efter Vimla så kom Hallon på andraplats vilket är ett bra alternativ för de studenter som bor i en större stad. Hallon använder sig däremot av Tres nät vilket gör att de inte har en lika bra täckning på vissa platser i landet.

Det mobilabonnemang som har den bästa studentrabatten är Fello, eftersom de har ett erbjudande där studenter betalar halva priset under de första 6 månaderna.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.