Resurser för dina studier

Det kan vara svårt att veta vad man behöver göra för att kunna förbättra sina betyg och bli mer effektiv i sina studier. Den goda nyheten är att det finns många resurser som kan hjälpa dig.

För att göra det enklare för dig så har vi samlat de bästa resurserna, apparna och verktygen som vi använder för att effektivisera våra studier, spara pengar som student och få bättre betyg.

Vissa av dessa appar och resurser har affiliatelänkar och om du använder dem får vi en liten provision, men det kostar inte något extra för dig.

verktyg för studier
verktyg för studier

Studiehjälpmedel

Resurser, appar och hjälpmedel för att hjälpa dig i ämnen såsom matematik, engelska, fysik och kemi.

LäroplattformGratis

Khan Academy

En plattform som erbjuder videokurser inom flera akademiska områden såsom matematik, kemi, ekonomi och så vidare. Deras mattekurser tycker framförallt jag är bra om man vill fräscha upp sina kunskaper.

MatematikGratis

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha är ett sökmotorliknande internetverktyg för att lösa matematiska problem, rekommenderar starkt till er som läser en hel del matematik!

SpråkinlärningGratis

Duolingo

Duolingo är kanske den bästa plattformen för att lära sig ett nytt språk. På Duolingo kan du lära dig språk såsom spanska, franska, tyska och japanska på ett roligt och effektivt sätt.

PlattformKostnad

Coursera

En plattform som erbjuder onlinekurser från några av de bästa universiteten. Det går att läsa allt ifrån maskininlärning till teoretiska områden inom medicin. Läste nyligen en kurs på denna plattformen i maskininlärning från Stanford University och rekommenderar starkt!

PlattformKostnad

SkillShare

En bra och bred plattform för att lära sig nya saker. Plattformen har över 17 000 kurser inom många olika områden. Rekommenderar att kolla in om du funderar att lära dig något!

ProgrammeringKostnad

Codecademy

En sida som kan hjälpa dig att lära dig att programmera genom guidning och programmeringsprojekt. Det kan dock vara bra att tillägga att plattformen framförallt fokuseras på webbutveckling.

FlashcardsGratis

Quizlet

Quizlet är en webbplats där du kan skapa flashcards som du sedan kan använda för att öva inför tentan. Det är en gratis app som är användbar för bland annat glosträning.

FlashcardsGratis

Anki

Anki är ett flashcard-program och ett effektivt sätt att repetera glosor och koncept. I Anki bryts inlärningen ner till mindre bitar genom tidsfördelad repetition.

Produktivitet

Resurser, appar och hjälpmedel för att öka din effektivitet så att du kan få mer gjort i dina studier.

KalenderPlanering

Google Calender

Alla behöver väl en kalender? Och då tycker jag helt klart att Google Calender är den bästa!

PlaneringGratis

Todoist

En bra och enkel applikation för att hålla koll på alla dina uppgifter. Den är i grunden gratis men det går också att köpa till vissa premiumfeatures. Dina uppgifter är dessutom synkade över flera enheter och webben.

PlaneringGratis

Trello

Kanske ett av de bästa verktygen jag använt för att hantera grupprojekt och det gratis. Den använder sig av en uppgiftshanteringsmetod som kallas kanban, som i huvudsak fungerar genom att göra varje uppgift till ett 'kort' som du flyttar från lista till lista baserat på dess status.

LagringGratis

Google Drive

För mig att Google Drive är viktig applikation för alla som använder en dator. Den håller dina filer synkade över flera enheter och ser till att du aldrig tappar bort en uppgift.

FokusGratis

Forest

Om du ofta brukar bli distraherad och fastna i din telefon kan appen Forest vara något för dig. Forest använder sig av spelifiering för att motiverar dig själv att lägga undan telefonen och bibehålla ditt fokus på uppgiften.

AnteckningsverktygGratis

Notion

I Notion kan du hålla koll på dina anteckningar, dina uppgifter och bygga upp olika databaser kring olika ämnen. Jag själv älskar Notion och använder det själv till mina studier och mina olika projekt.

Studentekonomi

Tjänster, appar och verktyg som kan förbättra din ekonomi genom att få dig att spara mer pengar och minska dina utgifter.

WebbplatsKostnad

Matsmart

Mat är något som kan vara en stor del av studentbudgeten. Om du vill försöka spara pengar på mat är Matsmart min rekommendation. Det är en sida fylld med grymma deals!

KurslitteraturKostnad

Studentapan

Studentapan är en sida där du kan köpa begagnad kurslitteratur. Kurslitteratur är annars vanligtvis en stor utgift för många studenter så här finns det mycket pengar att spara.

StudentrabatterGratis

Mecenat

På Mecenat hittar du massor av studentrabatter så att du kan spara pengar som ung. Du kan till exempel få rabatter på kläder, böcker och resor.

BudgetappGratis

Zlantar

Zlantar är en budgetapp som kan ses som ett alternativ till den populära appen Tink. Den gör det enkelt att hålla koll på alla dina inkomster och utgifter.

BankGratis

Nordnet

Nordnet är en internetbank som fungerar utmärkt för dig som börja spara och investera dinapengar till exempelvis en bostad och har en längre sparhorisont.

Fondrobot0,35 % per år

Lysa

Bland alla fondrobotar så är Lysa en favorit som vi rekommenderar. Lysa har en låg avgift på sin tjänst, vilket är mycket viktigt för dig som spara för att dra nytta av ränta på ränta effekten.

Hemförsäkring49 kr/mån

Hedvig

Hedvig har ett av de bästa erbjudanden på hemförsäkringar för studenter. Priste för deras hemförsäkring är från 49kr/mån vilket gör dem till det billigaste alternativet på marknaden.

StudentrabatterGratis

Studentkortet

Studentkortet är en annan webbplats där du kan hitta rabatter för dig som är student som studerar på universitetet, eller är elev på gymnaiset.