ryggsäck

9 saker varje student borde ha i sin ryggsäck

Pluggtips.se, 9 februari 2022

Funderar du över vad som är bra att ha med sig när du pluggar på universitetet? Om du funderar över det så har du kommit rätt.

I detta inlägget kommer jag dela med mig av det som jag tycker att man borde ha nerpackat i ryggsäcken en vanlig dag på universitet. Detta är saker som brukar vara i min ryggsäck.

1. Dator

Det viktigaste som du kan ha när du pluggar på universitet är förmodligen din dator. En dator använder du för att anteckna, skriva rapporter, programmera och för att läsa på när du exempelvis pluggar till din tenta.

Jag själv använder mig av en Macbook Pro och tycker den funkar väldigt bra, men självklart finns det många alternativ som funkar.

Här hittar du de 5 bästa datorerna för studier

2. Pennor

En dator behöver inte alltid vara det bästa verktyget för att ta anteckningar och ibland är papper och penna att föredra. Detta kan exempelvis vara om du ska anteckna något mer grafisk såsom en modell eller om du ska rita grafer.

Om du ska göra detta behöver du självklart pennor, och därför bör pennor vara med i din ryggsäck.

3. Anteckningsblock

Om du kommer ta anteckningar på papper behöver du också någonstans att skriva dina anteckningar på och då kan ett anteckningsblock vara bra att ha.

4. Liten anteckningsbok

Jag brukar använda mig av en liten anteckningsbok där skriver ner saker som jag kommer på att jag ska göra under dagen, men som jag inte kan göra just nu. Om jag kommer på bra idéer brukar jag också skriva ner dem.

Jag föredrar en liten anteckningsbok i storleken A6 (på pappret) eftersom den går ner i fickan.

5. Miniräknare

Om du läser matematikkurser kommer du att behöva en miniräknare. Det finns många olika miniräknare som passar för universitetet men min rekommendation är Texas TI-30. Det är den miniräknaren som jag använt sedan jag började plugga på Chalmers.

Du kan läsa mer varför jag anser det är den bästa miniräknare här.

6. Läroböckerna

Kursböckerna som du behöver ska självklart också vara nedpackade i ryggsäcken. Däremot är det inte alltid säkert att du behöver köpa alla läroböcker på universitet. För många kurser kan man klara sig utan eller med få kursböcker.

Läs mer om hur man ska tänka kring kurslitteratur här: Behöver man köpa all kurslitteratur?

7. Hörlurar eller airpods

Många gillar att plugga med musik och kanske är du likadan? Om du gillar att lyssna musik när du pluggar kan det vara bra att ha ett par hörlurar eller airpods nedpackade. Jag själv gillar dessutom att lyssna på musik eller en podd på vägen till skolan.

8. Vattenflaska

Om man vill vara effektiv och vill att sin hjärna ska fungera optimalt är det viktigt att man dricker tillräckligt med vatten. Jag försöker alltid ha en vattenflaska nära till hands så att jag kommer ihåg att dricka.

9. Hälsosamma snacks

Om du ska vara i skolan en hel dag kan det vara bra att packa ner några hälsosamma snacks. Jag själv brukar alltid packa ner någon frukt och ibland en proteinbar. Ofta tränar jag också efter skolan och då kan det också vara smart att fylla på med lite energi innan träningspasset.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.