5 bästa bärbara datorerna för studier (2022)

Pluggtips.se, 2022 miessemánnu 5

För att en laptop ska fungera bra för studier behöver den ha vissa viktiga funktioner. Dessa funktioner är bland annat en stor skärm med bra upplösning, effektiv processorkraft och möjlighet att utföra flera olika uppgifter samtidigt.

Nedan går vi igenom 5 bra laptops som fungerar utmärkt för dina studier på universitetet.

1. Apple MacBook Air (2020) - M1

Apples Macbook Air med deras M1-processor och 16 GB RAM-minne är ett populärt val för studenter på grund av kombinationen av kraftfull prestanda, lång batteritid och användarvänlighet.

Denna bärbara datorns design är snygg och minimalistisk, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill ha en snygg bärbar dator som presterar bra.

Om du även föredrar Apples ekosystem och använder dig av deras andra produkter är det ytterligare en anledning att välja denna datorn.

2. LENOVO IdeaPad 5 Pro

En annan bra bärbar dator för studenter är Lenovo IdeaPad 5 Pro. Den har en stor 14-tumsskärm och är utrustad med en AMD Ryzen-processor samt 16 GB RAM. Detta gör den till en kraftfull maskin som kan köra flera program och flikar samtidigt utan någon fördröjning.

Med sin eleganta och minimalistiska design ser den här datorn också bra ut, vilket gör den till ett bra val för dig som vill ha en bärbar dator som fungerar bra och samtidigt ser bra ut.

Batteritiden är däremot en liten nackdel på denna datorn, men det är ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter en kraftfull datorn.

3. Acer Chromebook 314 Cel/4/32 14”

För dig som letar efter en billigare laptop till dina studier så kan Acer Chromebook 314 vara ett alternativ. Det är en Chromebook, vilket innebär att den körs på Googles ChromeOS.

Den bärbara datorn har en Celeron-processor, 4 GB RAM och 64GB lagringsutrymme. För dig som endast kommer endast kommer sitta mycket i webbläsaren och skriva rapport så kan detta räcka, men om du ska syssla mycket med avancerade program och programmera kommer du behöva en bättre dator.

En fördel med den här bärbara datorn är att den är mycket lätt och portabel, samtidigt som den även har en lång batteritid på 12,5 timmar.

4. Acer Aspire 3

Acer Aspire 3 är en bra bärbar dator som kan vara ett bra val för studenter som behöver en bärbar dator för allmän användning som ordbehandling, surfning på internet och videoklipp.

Den har en Intel-processor, 8 GB RAM och 256 GB SSD-lagringsutrymme, vilket gör den till en bra maskin som kan hantera flera program och flikar samtidigt.

Om du letar efter en bärbar dator som du kan använda under hela din studietid är Acer Aspire 3 ett utmärkt val.

5. Asus VivoBook 1

För dem som letar efter en bärbar dator med en utmärkt skärm och en bra ljudupplevelse är Asus VivoBook 14T ett bra alternativ på marknaden.

Den här datorn har en bra 14-tums Full HD-skärm som ser skarp och ljusstark ut, vilket gör den perfekt för att titta på filmer eller arbeta med presentationer.

Den har också en rätt så lång batteritid på omkring 8 timmar.

Sammanfattat är detta några av de bästa bärbara datorerna för studier på universitetet, var och en med sina egna för- och nackdelar. Oavsett om du letar efter en kraftfull dator, en snygg design eller en bra skärm finns det säkert en bärbar dator här som passar dina behov.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa betygen och bli mer effektiv.

Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!
Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.