elev

Recension och omdöme av matematikappen Zcooly

Pluggtips.se, 30 juni 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Zcooly.

Zcoolys mål är att alla barn mellan 5-12 år ska få uppleva glädjen i att lära sig och lyckas i skolan. Detta försöker de göra genom att föra in spelupplevelser i lärandet för barnen ska uppleva det som mer roligt.

I denna artikeln kommer vi gå igenom matematikappen Zcooly för att se om det kan vara en matematikapp som kan hjälpa dig och ditt barn.

Är Zcooly en bra matematikapp?

Ja, Zcooly är en bra matteapp. Den är lämplig för barn i åldern 5-12 år och lär dem matematiska begrepp på ett roligt sätt. Appen innehåller spel som gör inlärningen roligare för barnen.

Spelmiljön är väl skapad och det är tydligt att spelets skapare har lagt ner mycket tid på att utveckla en stor och spännande värld med mycket att upptäcka.

Man skulle faktiskt till och med kunna säga att Zcooly nätan är ett riktigt spel, och inte bara en helt vanlig app för öva matematik.

Det finns en mängd olika minispel att prova på och rösterna på karaktärerna i spelet är riktiga röster från svenska röstskådespelare vilket ger spelet mer liv.

Testa Zcooly gratis här!

zcooly recension

Hur fungerar Zcooly?

Man hade kunnat hävda att Zcooly har tagit speliferingen inom lärandet till nästa nivå på grund av den spelmiljön som de har byggt.

För unga som har det svårt för skolan hade Zcooly kunnat vara ett bra komplement för att göra lärandet roligare. Genom bångstyriga får, pruttande hamstrar och tårtbak gör Zcooly matte mer kul.

Zcooly kommer däremot inte passa för alla barn och det är också något man behöver vara medveten om. Precis som alla inte tycker om alla spel, kommer Zcooly inte att passa för alla barn.

Om målet är att få ditt barn att tycka att matematik är mer roligt att lära sig kan det däremot vara bra och se om Zcooly kan vara ett bra hjälpmedel. De har dessutom en gratis provperiod vilket gör att du får testa gratis i någon månad.

Zcooly har även fått många bra recensioner och många föräldrar verkar peka på att Zcooly är ett sätt att “göra skärmtiden mer meningsfull.”

Det som är bra med Zcooly är att du som förälder även får mail på vad ditt barn arbetat med varje vecka vilket gör att du kan följa ditt barns utveckling.

Hur fungerar spelifering?

Det är känt sedan länge att spelifiering eller spelmekanik kan öka motivationen hos användaren för att få dem att utföra olika aktiviteter. Det är exemeplvis vanligt att man använder olika spelelement såsom poäng, poängtavlor och utmärkelser m.m.

Inom lärandet och undervisning så finns det rätt få exempel på på spelifiering, men vi skulle säga att Zcooly är i framkanten när det gäller spelifering och lärandet.

Zcooly har lyckats bygga ett spel där de har bundit in matematiken på ett mycket bra sätt, vilket gör det både roligt och lärorikt på samma gång.

När man har genomför en matematikövning får man dessutom poäng och mynt som kan användas för att köpa kläder och förändra sin karaktär i spelet, vilket uppmuntrar barnet att fortsätta spela och lära sig mer.

zcooly hamstrar i gruvan

Spelifiering är helt klart något som vi tycker borde användas mer i lärandet eftersom det har visat att det kan framkalla engagemang hos elever och bidra till elevers kunskapsutveckling.

Vad kostar Zcooly?

Det finns två olika prenumerationer att välja mellan. En Zcooly-prenumeration för ett barn kostar 119kr per månad. Det innebär att barn kan använda Zcooly om de är i åldrarna 5 till 12 år.

Det finns också en prenumeration som riktar sig till större familjer med upp till tre barn och denna kostar 189 kronor per månad.

Innan du bestämmer dig för att betala för Zcooly får testa på mattespelet gratis. Zcooly erbjuder alltid en gratis provperiod så att du och ditt barn kan prova det innan du bestämmer dig för om du vill prenumerera.

Detta är väldigt bra eftersom det ger er en chans att ta reda på om det är ett matematikspel som ditt barn tycker om innan ni börjar betala för det.

Testa Zcooly gratis här!

Vad ingår i en Zcooly-prenumeration?

I en Zcooly-prenumeration ingår över 300 spelövningar inom matematik. I Zcooly-appen så är övningarna uppdelade i olika öar, eller platser där barnet får träna på olika saker.

Några av de platser som du kan besöka i Zcooly är Kakmakeriet, där ditt barn kan träna på bråk, Klockgården där barnet kan lära sig klockan och Affären där man kan träna på addition och subtraktion.

kakmakeriet zcooly

Som förälder får du även mail i form av pedagogiska tips varje vecka och uppdateringar på vad dina barn har lärt sig.

När man klarar en utmaning eller ett spel i Zcooly får man också poäng, eller mynt, som man sedan kan använda för att uppgradera sin karaktär och exempelvis köpa nya kläder.

Detta uppmuntrar barnet att fortsätta spela, vilket också gör att barnet kommer lära sig mer.

Om du letar efter ett spel som kan få ditt barn att tycka att matematik är roligare rekommenderar vi dig därför att du provar Zcooly.

För vilken ålder passar Zcooly?

Zcooly är framförallt ett spel för att lära unga matematik. Zcooly riktar sig sig till barn i åldrarna 5 till 12 år.

De olika minispel i Zcooly kommer lämpa sig olika bra mot olika åldrar. En del av spelen är lämpligare för yngre barn, medan andra passar bättre för barn som är lite äldre.

I Zcooly-appen visas det även tydligt upp vilka spel som är anpassade för barnets ålder, och barnet får rekommendationer på spel och övningar som går att göra.

zcooly spel

Det är också värt att notera att Zcooly inte är ett spel som alla kommer att gilla. Precis som alla inte gillar alla spel kommer Zcooly inte att passa alla barn.

Hur skiljer sig Zcooly från Hejalbert?

Zcooly är ett spel som fokuserar på att lära mindre barn i åldrarna mellan 5 och 12 år matematik. Detta skiljer sig från HejAlbert som är bredare och som också kan användas för att lära sig matematik, svenska, geografi och engelska.

En viktig skillnad är att Zcooly är mer av ett spel, medan Hejalbert ger en mer strukturerad inlärningsupplevelse. Det betyder att Hejalbert ger dig en mer "skolliknande" upplevelse, medan Zcooly är mer som ett spel.

På grund av detta blir det också svårt att jämföra Zcooly och HejAlbert. Zcooly är mer av en kul spelupplevelse för barnet, medan HejAlbert är mer skolliknande och kan vara ett komplement till läxorna.

En annan skillnad är att Zcooly är billigare än HejAlbert. Zcooly kostar 99 kr/mån medan HejAlbert kostar 119 kr/mån.

Testa Zcooly gratis här!

Sammanfattning

Zcooly är ett utmärkt spel för att lära yngre barn matematik på ett roligt sätt. Spelmiljön är väl skapad och det är tydligt att skaparna av spelet har lagt ner mycket tid på att utveckla en stor och spännande värld med mycket att upptäcka.

Spelet är också lämpligt för olika åldrar och erbjuder en mängd olika mini-spel att prova. Den enda nackdelen är att det inte passar alla och att det är lite dyrare än några av de andra alternativen. En del spel kommer att lämpa sig åt mindre barn medan andra passar bättre för barn som är lite äldre.

På det hela taget kan vi varmt rekommendera Zcooly som ett spel som får ditt barn att tycka mer om matematik.

Andra vanliga frågor om Zcooly

Nedan går vi igenom några andra vanliga frågor om matematikappen Zcooly.

Hur börjar jag använda Zcooly?

Det är enkelt att komma igång med Zcooly. Det första du behöver göra är att skapa ett konto. Det gör du genom att gå till deras webbplats och klicka på knappen "Skapa ett konto".

När du har skapat ett konto kan du logga in och börja använda Zcooly, antingen direkt på datorn eller på mobilen.

Zcooly går nämligen att använda direkt via webbläsaren, vilket är en fördel om barnet föredrar att spela på datorn.

Är Zcooly gratis?

Nej, Zcooly är inte gratis. De erbjuder dock en gratis provperiod så att du kan prova det innan du bestämmer dig för om du vill prenumerera.

Om du vill testa Zcooly gratis så kan du göra det genom att klicka här.

Vilka enheter är Zcooly kompatibel med?

Zcooly kan du använda på mobil, platta och dator. Detta innebär iOS-enheter såsom iPad och iPhone och Android-enheter såsom Samsung.

Det går också att köra direkt på datorn med de vanligaste webbläsarna såsom Google Chrome eller Firefox.

Kan jag säga upp min Zcooly-prenumeration?

Ja, du kan säga upp din prenumeration när som helst. Du kommer dock inte att återbetalas för all oanvänd tid som återstår av din prenumeration.

Om du avslutar din prenumeration innan testperioden är slut, så kommer du självklart inte behöva betala något.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.