barn som lär sig

Recension och omdöme av läroplattformen Albert

Pluggtips.se, 11 mars 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för HejAlbert.

Idag har mer än 300 000+ familjer använt Albert för att hjälpa sina barn att nå sina mål och förbättra betygen i skolan. Det gör HejAlbert till en av de mest populära läroapparna bland barn och unga och det finns en god anledning till varför deras app blivit så populär.

HejAlbert är en utmärkt läroplattform för att hjälpa barnen att utveckla sina kunskaper inom flera olika områden, såsom matematik, geografi, engelska och programmering.

Just nu har Albert dessutom ett grymt erbjudande där du får prova gratis fram till den 29 januari!

Är Albert en bra läroplattform?

Albert är en bra läroplattform som har flera bra skolappar för att göra lärandet för barn och unga roligare. På deras plattform kan man öva på sina kunskaper inom matematik, programmering, läsning och geografi.

Albert använder sig av speliferingen i lärandet för att öka motivationen att lära sig, vilket gör skolan roligare. Det finns spel anpassade för barn i alla åldrar med spelelement som gör att barnen hela tiden pushas till att ta sig vidare till nästa nivå.

Matematiken är något som läroplattformen Albert lägger mycket fokus på och Albert kan vara ett sätt att hitta luckor i lärandet och hjälpa barnen att träna upp dem. Genom att lägga så lite tid som 15 minuter varje dag kan man träna upp sina matematikkunskaper.

barn använder ipad

För de yngre barnen (3-9 år) har de skolappen Albert Code som fokuserar på att lära barn och unga programmering och det är gärna något som jag hade velat se mer om som dataingenjör. Programmering och data är otroligt viktigt och kommer växa mycket framöver. Barn som förstår programmering och logiskt tänkande kommer dessutom ha en stor fördel.

Överlag är läroplattformen Albert också designad på ett pedagogiskt sätt och det får barnen att vilja lära sig mer.

Testa Albert gratis här!

Vad erbjuder HejAlbert?

HejAlbert är en plattform som består av flera olika appar som hjälper barn att träna på olika delar i skolan på ett roligt och lärorikt sätt. Albert är även en prenumerationstjänst som riktar sig åt två olika åldersnivåer.

På plattformen Albert finns det något för alla barnen i åldrarna 3-16 år, men riktar sig framförallt till de lite yngre just nu. Nedan går vi igenom vad Albert erbjuder till respektive åldersnivå.

Till de yngre barnen (3–9 år):

Albert har fem olika tjänster som riktar sig åt de yngre barnen.

  1. Albert Junior – En matematik-app med flera olika övningar som lär barnet de grundläggande konceptet i matematiken i en spelifierad miljö.
  2. Albert Code – En möjlig för de mindre barnen att lära sig den grundläggande logiken i hur en dator tänker och programmering fungerar
  3. Albert Svenska – En app där ditt barn kan utforska alfabetet och på ett roligt och enkelt sätt lära sig att läsa och skriva. Barnet får träna på bokstavskännedom, ljudanalys, ordavkodning och att sätta ihop bokstäver till ord.
  4. Albert Geo – här får barnet träna på att peka ut länder, floder, bergsområden samt monument och underverk på världskartan. Ett roligt och pedagogiskt sätt att studera geografi.
  5. Albert Engelska - Ett sätt för de mindre barnen att börja lära sig enkel engelska och börja bygga ett grundläggande ordförråd och så småningom lära sig att sätta ihop enklare meningar genom att shoppa i affären, spela memory m.m.

Till de större barnen (cirka 10–16 år) finns:

Det finns två olika appar som riktar sig åt de lite större barnen.

  1. Albert – En matematikappen som gör matten roligare. Genom verkliga exempel och positiv feedback blir matte både roligare och enklare för barnet att lära sig. Finns i olika svårighetsgrader där barnen kan träna sig på matematiken från grundskolan till högstadiet.
  2. Albert Geo – samma som för de lite yngre barnen.

Det finns även mycket material för dig som förälder, vilket gör att du kan vara mer delaktig i barnets lärande. Du kan exempelvis se statistik på vad barnet har gjort och du kan få tips om hur du kan hjälpa ditt barn i din utveckling.

Vad kostar HejAlbert?

För HejAlbert finns det tre olika abonnemang som man kan välja mellan. Dessa är:

  • Albert BAS (119 kr/mån) – För 1 användare och för den som vill lära sig matematik.
  • Albert (159 kr/mån) För 1 användare med alla appar och tjänster (Albert Junior, Albert, Albert Code, ABC och Geo).
  • Albert PLUS (189 kr/mån) För större familjer upp till 4 användare.

Du behöver däremot inte välja något abonnemang direkt utan du får friheten att testa Albert gratis i över en månad innan du bestämmer dig om Albert är något som är värt att använda för er familj.

Testa Albert gratis här!

hejalbert olika medlemskap

För vilken ålder passar Albert bäst?

Albert passar bäst för de lite yngre barnen som är i åldern 3-9 år eftersom det finns många olika appar som de kan använda för att lära sig matematik, programmering, svenska, engelska och geografi.

För det yngre barnen används även mer spelifiering vilket gör lärandet mer fängslande och roligare för barnet. Spelen anpassas även efter barnet ålder genom att man skriver in åldern när man skapar ett konto för sitt barn.

laxhjalp

Spelen är dessutom hela tiden lagom utmanande med en ökande svårighetsgrad där barnet hela tiden kan fortsätta lära sig. HejAlbert använder sig också av flera spelelement såsom belöningar som hela tiden pushar barnen att fortsätta i sitt lärande.

Albert använder sig även om mynt och stjärnor som barnen kan samla genom att spela olika spel. Det ökar också motivationen att fortsätta lära sig.

Programmeringsappen Albert Code hjälper också barnen att tänka logiskt och kan vara ett grundsteg till att lära sig programmering. Något som jag tycker att alla barn borde lära sig idag.

Hur är plattformen för de lite äldre barnen?

Även om Albert i nuläget passar bäst för de yngre barnen kan det också vara ett bra verktyg för de lite äldre. Men för de äldre krävs mer eget ansvar och eget disciplin i lärandet.

För de äldre barnen så är matematikappen väldigt bra, och om ditt barn har svårt med matematiken så kan Albert vara ett bra hjälpmedel för att förbätta betygen i skolan.

Matematikappen följer läroplanen och består till största del av olika förklaringsvideos som går igenom olika områden inom matematiken. Samt övningsuppgifter där barnet kan träna på och testa sina kunskaper.

För matematik-appen finns även en gymnasieförberedande del vilket gör att det finns mycket innehåll som kan hjälpa den som har svårt med matten på högstadiet. Men eftersom matematikappen mer består av förklaringsvideos kräver det också mer disciplin för den som använder appen.

Testa Albert gratis här!

Är skolappen Albert bra för att lära sig läsa?

För lästräning finns Albert ABC som hjälper yngre barn att lära sig läsa med fler olika övningsuppgifter på ett enkelt och roligt sätt.

De har också en ökande svårighetsgrad vilket gör att det även passar bra för barn som nyss börjat lära sig bokstäverna.

Vi tror överlag att Albert kan vara en bra skolapp för yngre barn att lära sig läsa, men samtidigt finns det flera andra appar som fokuserar främst på läsningen såsom Knäck läskoden.

Är Albert bra för att lära barn matematik?

Albert är bra för att lära barn matematik och det är delen som de fokuserar mest på sin plattform. Alla unga från 3-16 år kan börja lära sig och öva på sina matematiska kunskaper genom Alberts läroplattform.

För de små barnen är materialet mer lekfullt och det använder mycket spelifering för att motivera barnen till att lära sig.

Medan för de äldre barnen finns det mer förklarande videos med uppgifter där barnet kan träna på det som han/hon försöker lära sig.

Är Albert bra för att lära barn programmering?

Albert Code kan ses som första steget till att lära barn programmering och tänka mer logiskt som en dator. Den nuvarande nivån är däremot väldigt enkel, så ditt barn kommer inte lära sig riktigt programmering via Albert Code, men det kan vara ett första steg.

Testa Albert gratis här!Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.