appar till studier

5 Bästa matte-apparna för barn (2022)

Pluggtips.se, 23 september 2022

Artiklen innehåller reklam genom annonslänkar.

Idag finns det flera bra appar som barn och unga kan använda för att förbättra sina kunskaper inom matematiken. Det gör att skärmtiden inte behöver vara något dåligt - det kan faktiskt vara lärorikt!

I denna artikeln tittar vi närmare på 5 appar som är populära bland barn och unga för att lära sig matte.

1. Zcooly

Zcooly är ett matematikspel som riktar sig till barn i åldern 5-12 år. Spelet går ut på att lösa olika matematiska problem och uppgifter och svårighetsgraden bestäms utefter barnets ålder.

I appen finns flera olika minispel där barnet kan lära sig saker såsom Klockan på Klockgården, eller träna på addition och subtraktion i Affären.

Zcooly har verkligen lyckats med deras app och det känns verkligen som ett riktigt spel, vilket gör matematiken både rolig och lärorik.

Vi har tidigare skrivit en mer komplett recension om Zcooly, så klicka på länken för att läsa mer, eller gå till deras hemsida.

2. HejAlbert

Albert kan jämföras som en läroplattform med flera olika appar, som kan användas för att lära sig matematik, programmering, geografi eller engelska. Matematikappen Albert är däremot den appen som flesta barn använder.

För att lära sig matematik så finns två olika appar beroende på hur gammalt barnet är. Albert Junior riktar sig åt barn i ålder 3-9 år, medan appen Albert riktar sig till barn i ålder 10-16 år.

De mindre barnen möts av en mer spelifierad miljlö när de övar på matte, medan för de äldre så kommer matteappen vara något mer seriös.

Om du vill veta mer så kan du läsa vår recension om Albert genom att klicka på länken.

3. Vektor

Vektor är en annan matteapp där forskare har varit med i appens utveckling. Barnet utmanas hela tiden i appen. Det kan jämföras som ett spel, samtidigt som barnen blir bättre på matte.

Appen är framtagen av Stiftelsen Cognitions Matters har gjort appen tillsammans med professorn Torkel Klingberg.

Det som vi gillar med appen är att den är helt gratis att använda, och det är bara att ladda ner den och börja spela/träna. Om du letar efter ett gratis alternativ är därför appen Vektor att föredra.

Vi upplever däremot att Vektor inte är lika omfattande som t.ex. HejAlbert, och därför hamnar appen Vektor på tredjeplats.

Om du vill veta mer om Vektor kan du läsa mer på Appstore genom att klicka på länken.

4. Jaramba

Jaramba är en matteapp som riktar sig åt de mindre barnen i förskoleåldern (2-5 år).

Appen innehåller många olika spel, där en del spel går ut på att förstå och lära sig grunderna inom matematiken, medan andra spel är till för att förbättra barnets språkkunskaper.

Det finns över 800 olika minispel i appen som är engagerande och underhållande, samtidigt som de är lärorika vilket gör skärmtiden mer meningsfull för barnet.

Om du vill veta mer om Jaramba kan du gå till deras hemsida.

5. Nomp Mattespel

Nomp hittar tusentals olika matteövningar som kan spelas online eller offline.

Uppgifterna och övningarna är indelade i olika kategorier beroende på vad du vill träna på, så som addition, subtraktion och aritmetik.

När du använder appen så försöker du samla medaljer och poäng genom att lösa olika uppgifter på bästa sätt.

Vi tycker att Nomp är en bra matteapp, och den har fått ett bra betyg på både Appstore och Google Play.Enda nackdelen med denna appen tycker vi är att designen är mycket gammeldags, men bortsätt från det så är det en bra app.

Om du är intresserad av appen Nomp kan du ladda ner den gratis på både Appstore och Google Play.

Det finns alltså en uppsjö av olika appar att välja mellan beroende på hur gammalt barnet är, och vad man vill fokusera träningen på.

Matematikappar är både roliga och lärorika, och det kan vara ett väldigt bra sätt att göra skärmtiden mer meningsfull för barnet. Det är också ett utmärkt hjälpmedel för de som ligger lite efter i matte och behöver träna upp sina mattekunskaper.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.