läxhjälp

Arbeta med läxhjälp - Så blir du studiecoach

Pluggtips.se, 1 november 2022

Om du är student och letar efter ett flexibelt extrajobb så kan studiecoach vara ett mycket bra alternativ. Som studiecoach hjälper du unga med deras läxor i ämnen såsom matematik, fysik och kemi.

Det är ett utmärkt extrajobb för att tjäna lite extra pengar, samtidigt som det kan vara väldigt givande, lärorikt och roligt.

I denna artikeln kommer vi gå igenom det som du behöver veta för om du vill börja arbeta med läxhjälp.

Hur börjar man arbeta med läxhjälp?

Idag så finns det flera olika läxhjälpsföretag som du kan ansöka till för att börja arbeta med läxhjälp. Några av läxhjälpsföretagen är StudyBuddy, Allakando, SmartStudies och MyAcademy.

För att kunna bli anställd på något av dessa läxhjälp-företagen så måste du vanligtvis studera på gymnasiet eller universitet. Detta är viktigt för att du ska ha den kunskapen som krävs för att hjälpa andra med deras studier.

Det är också viktigt att du tycker om att lära ut och hjälpa andra. Det är en viktig del av jobbet som studiecoach.

Ansök till studiecoach (Steg för steg)

Ett av läxhjälp-företagen som har bra betyg bland anställda är Studybuddy. De anstränger sig för att vara en bra arbetsgivare genom att arrangera olika events, AWs och utbildningar.

Nedan går vi därför igenom steg för steg hur du kan ansöka till studiecoach hos Studybuddy.

  1. Gå in på deras hemsida (www.studybuddy.se) och klicka sedan på "Jobb" och ”Bli StudyBuddy”.
  2. Välj vilken ort som du vill arbeta i och fyll i din ansökan genom att ange dina personuppgifter.
  3. I nästa steg får du ha en kort intervju med Ai-roboten Hubert, vilket tar ungefär 10 minuter.
  4. Efter det kommer blir du kallad till en personlig intervju med en av deras medarbetare.

Vad får man i lön som studiecoach?

Ingångslönen varierar lite grann mellan de olika läxhjälp-företagen, men lönen brukar ligga mellan 100-130 kronor per timme.

För den som söker arbete som studiecoach på StudyBuddy så är exempelvis ingångslönen 115 kr/h för dig som går på gymnasiet och 130 kr/h för dig som studerar på universitet.

Ju mer du arbetar, desto mer i lön kommer du också senare att få, och det finns dem som tjänar upp till 190 kr/h genom att arbeta med läxhjälp.

Detta kräver dock erfarenhet av arbetet och att du förhandlar upp din lön. Vanligtvis behöver du också studera på högskolan för att kunna nå upp till en sådan lön.

Som studiecoach brukar du även få reseersättning på 30 kr/h för att du ska kunna transportera dig smidigt.

Vad är fördelarna med att arbeta med läxhjälp?

Det finns flera fördelar med att arbeta med läxhjälp. Förutom att vara ett flexibelt extrajobb, så är det också ett mycket utvecklande och meningsfullt arbete.

Nobelpristagaren Richard Feynman, som är en av de främsta vetenskapsmännen genom tiderna, ska bland annat ha sagt att "Om du vill bemästra något, lär ut det", och detta kan inte vara mer sant.

När man lär sig förklara och förmedla kunskap till andra, så ökar man även sin egna förståelse.

Detta är också en av de främsta anledningarna till varför det kan är väldigt fördelaktigt att arbeta som studiecoach och privatlärare. Du kommer inte bara hjälpa andra med läxor och tjäna pengar, utan du kommer också lära dig mer och få en bättre förståelse inom det som du lär ut.

Att jobba med läxhjälp är också ett mycket givande arbete. Du hjälper andra människor och bidrar till att de lyckas med sina studier. Det är en bra känsla att veta att man har hjälpt någon annan i deras resa inom lärandet, och det är en stor del inom läxhjälpen.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.