appar

10 Bästa apparna för dina studier

Pluggtips.se, 11 oktober 2022

Idag finns det mängder med olika appar som kan hjälpa dig med olika saker såsom att skapa nya vanor, organisera, planera, maximera sin tid och att få ut det mesta av sina studier.

Nedan går vi igenom de 10 bästa apparna som kan hjälpa dig i dina studier, oavsett om du studerar på gymnasiet eller högskolan.

1. Todoist

Todoist är appen som hjälper dig att planera dina uppgifter. Den är utmärkt för att hålla koll på uppgifter och deadlines, och du smidigt ställa in påminnelser så att du aldrig glömmer att lämna in en skoluppgift.

Det är också enkelt att organisera och sortera alla sina uppgifter för olika kurser eller projekt i skolan.

Todoist kan liknas som den perfekta digitala att-göra listan, så om om du letar efter en sådan app så kan Todoist vara ett utmärkt alternativ.

2. Forest

Om du ofta blir distraherad eller fastnar i din telefon, så kan appen Forest vara något för dig.

Appen hjälper dig att bibehålla ditt fokus genom att du planterar ett virtuellt träd. Trädet växer ju längre du håller dig borta från telefonen, och om du skulle börja använda telefonen dör trädet.

Detta är framförallt ett roligt och effektivt sätt att förbättra ditt fokus och motivera dig när det är dags att studera.

3. Trello

Om du letar efter en app för att planera större skolprojekt eller dina läxor så kan Trello vara ett bra alternativ.

Med Trello så kan du skapa olika tavlor med kort för visualisera olika uppgift som du behöver göra. Detta kan vara till stor hjälp om du behöver få en överblick över ett större projekt såsom ett gymnaisearbete eller examensarbete.

Det är ett smidigt sätt att organisera uppgifter beroende på om du de är gjorda eller inte. Appen är också gratis och finns att ladda ner både för Android och iOS.

4. Habitica

Om du tidigare har försökt bygga vanor, men tycker att det är svårt att hålla sig till dem, bör du ge Habitica ett försök.

Habitica är en app som gör det roligt att skapa nya vanor genom att göra det mer till ett spel. I appen får du poäng och mynt genom att utföra dina vanor, vilket motivera dig och hjälper dig att bygga upp dina nya vanor.

Genom att göra dina vanor kommer du att "levela upp" din karaktär och låsa upp nya funktioner på plattformen.

5. Notion

Bland de som nördar ner sig i produktivitet och att maximera sin tid så brukar Notion vara det självklara valet. Notion är en smidig app som kan användas till nästan allt, från dina studier och jobb till egna projekt.

Det är en mångsidig app som kan beskrivas som ett allt-i-ett-verktyg, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för studenter. Du kan använda det för att föra anteckningar, skapa en studieplan eller till och med skapa en webbplats för din portfolio med olika projekt.

Om du letar efter en kraftfull app som kan hjälpa dig med dina studier så är Notion en app som du borde testa. Det är också en app som är gratis att använda för studenter.

6. Google Calender

Alla behöver en kalender för att kunna planera sina studier och organisera sitt liv, och då är Google Calender ett utmärkt val.

En kalender är ett enkelt och effektivt sätt att planera sina studier. I Google Calender kan du lägga till olika händelser och uppgifter, ställa in påminnelser och för att få en överblick över din skolvecka.

Google Calendar är ett utmärkt alternativ om du letar efter en enkel men effektiv kalenderapp. Den är också gratis att använda och finns tillgänglig på alla enheter.

7. Evernote

Evernote är en anteckningsapp som gör det enklare att organisera och spara ner annat innehåll, såsom text, foton, ljud och andra digitala dokument.

På många sätt kan man jämföra Evernote till en konkurrent till Notion, där Evernote kan ses som en enklare applikationen som framförallt kan användas för anteckningar.

En fördel med Notion är att det är väldigt enkelt att söka i appen om du letar efter något speciellt material från exempelvis en tidigare föreläsning.

8. Quizlet

Flashcards är populärt bland många studenter och då behöver man självklart en app för att göra proccessen enklare. Quizlet är en av de mest populära apparna för flashcards, och det är ett utmärkt verktyg för dina studier.

Med Quizlet kan du skapa digitala flashcards som du sedan kan använda för att studera. Du kan också använda appen för att spela spel för att lära dig materialet på ett roligt sätt.

Quizlet är ett utmärkt verktyg om du letar efter ett enkelt och effektivt sätt att skapa digitala flashcards. Den är dessutom gratis att använda.

9. Grammarly

Om du letar efter en app som kan hjälpa dig med stavningen och grammatik, så kan Grammarly vara något för dig.

Det är en utmärkt app som ger dig feedback på ditt skrivande, så att du kan förbättra din stavning och grammatik. Grammarly finns också som ett plugin som går att ladda ner på exempelvis Google Chrome, vilket gör det ännu enklare att använda.

Om du har problem med engelskan så kan det framförallt vara värt att prova Grammarly.

10. WolframAlpha

Om du någon gång skulle behöva ha hjälp med matematiken så är WolframAlpha appen för dig. Det är en app som kan svara på nästan alla frågor du har, och det är ett utmärkt verktyg för svårare matematik på gymnasiet och högskolan.

Du kan i princip skriva in vilken ekvation som helst och appen kommer att ge dig lösning och även hur man kommer fram till det specifika svaret.

Appen kan också användas för fysik, kemi och andra vetenskaper. Så om du kämpar med en svår uppgift och inte kan komma fram till en lösning så kan WolframAlpha vara appen för dig.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.