mobiltelefon och appar

5 bästa apparna för att göra flashcards

Pluggtips.se, 24 april 2022

Det finns flera fördelar med att använda en app när du tränar på flashcards. Du kommer exempelvis alltid ha med dig dem, vilket gör att du kan träna överallt. Du slipper även ha ordning på en massa kortlekar av pappers-flashcards.

I denna artikeln går vi igenom 5 olika appar som du kan använda dig av att göra flashcards. Min favorit av dessa fem alternativen är Anki som går att använda på alla digitala enheter.

1. Anki

En av de bästa apparna för att göra flashcards är Anki. Det är den appen som jag har använt mig allra mest av.

Anki använder sig av tidsfördelad repetition, vilket innebär att man övar med ökande tidsintervaller. Tidsfördelad repetition kan göra det enklare att minnas det som du försöker lära dig samtidigt som du sparar mer tid.

När du använder dig av Anki kan du skapa olika kortlekar med flashcards som exempelvis kan innehålla det som du behöver lära dig inför ett specifikt prov.

När du använder dig av Anki kommer en sida av kortet visas upp, du kan sedan klicka på kortet för att visa svaret. Därefter får du själv avgöra hur bra du kunde begreppet genom att klicka på olika knappar.

Den enda nackdelen med Anki tycker jag är själva designen. Appen skulle kunna ha ett mycket bättre användargränssnitt.

2. Quizlet

Quizlet har en funktion där du kan skapa flashcards som mycket liknar de korten som du använder när du tränar själv på papper.

Något som är bra med Quizlet är dessutom att du kan använda det för stavning om du exempelvis försöker lära dig ord för ett annat språk.

En nackdel med Quizlet är däremot att det inte använder sig av någon typ av tidsfördelad repetition eller liknande.

3. Brainscape

Brainscape är en annan app för flashcards som använder sig av tidsfördelad repetition. Appen gör det även möjligt att lägga till ljud och bilder för premiumversionen.

När du använder dig av Brainscape skapar du först en klass, vilken är den kursen som du läser. Därefter kan du skapa relaterade kortlekar av flashcards som du kan träna på.

Brainscape riktar sig mer mot mobiler och finns på Android och iOS. Det finns dessutom en webbversion som går att använda.

4. Cram

Ett fjärde alternativ på en app för flashcards är Cram, som har ett antal intressanta funktioner. Cram är gratis och finns för webbläsaren, iOS och Android.

För appen Cram kan du exempelvis lägga in tips när du övar på dina flashcards, vilket kan liknas med när du övar tillsammans med någon annan.

Du har även många olika möjligheter i hur du väljer att studera på dina kort. Du kan använda dig av den enklaste funktionen där du endast vänder på kortet, men du kan även studera på andra sätt. Du kan exempelvis studera med flervalsalternativ eller matcha begrepp med beskrivningar och mycket mer.

5. Chegg Prep

Ett sista alternativ för flashcards är Chegg. För något år sedan köpte Chegg flashcards-appen StudyBlue som idag är en del i Chegg via appen “Chegg Prep - study flashcards”.

Appen är gratis och är väldigt enkel att använda. Du kan använda appen både i webbläsaren och för mobil.

För Cheggs app kan du även använda dig mycket av förklarande bilder istället för ord om du gillar den visuella biten.

Läs mer: 7 tips för att göra bättre flashcards



Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.