sommarkurs

9 spännande sommarkurser som du kan söka 2022

Pluggtips.se, 7 mars 2022

Det finns många spännande sommarkurser som man kan läsa varje år, och i detta inlägget tänkte jag dela med mig av 9 spännande kurser som du kan läsa på distans nu i sommar. För vissa av kurserna kommer du behöva ha tidigare högskolestudier.

1. Förnyelsebar energi, distans

Om du vill lära dig mer om framtiden förnyelsebar energi kanske detta kan vara en kurs för dig?

Kursen förnybar energi är för den som vill få en introduktion till hur vi kan omvandla och utnyttja energi på ett hållbart sätt. Kursen behandlar olika förnybara energiformer ur främst ett tekniskt men också ur ett ekonomiskt och ur ett etiskt perspektiv. Kursen anordnas av Högskolan i Borås.

Läs mer om kursen: Förnyelsebar energi, distans

2. Harry Potter och hans världar

Om du gillar Harry Potter kanske detta kan vara något för dig?

Kursen "Harry Potter och hans världar" synliggör hur Harry Potter-fenomenet har analyserats utifrån en mängd olika perspektiv i tidigare forskning.

Läs mer om kursen: Harry Potter och hans världar

3. Grunderna i AI

Artificiell intelligens är framtiden, så varför inte läsa en kort kurskurs för att lära dig mer? Kursen ges av Linköpings universitet och är på 2 poäng.

Kursen ger dig en introduktion och överblick över vad artificiell intelligens är. Fokus ligger på att förstå begreppet och några viktiga tekniker som hur sökning och maskininlärning fungerar samt konsekvenser av AI på samhället.

Läs mer om kursen: Grunderna i AI

4. Grundläggande programmering i Python

Programmering är otroligt bra att kunna, och Python är vanligtvis det programmeringsspråket som rekommenderas till nybörjare.

I kursen ges studenten grundläggande kunskaper i programmering baserat på programspråket Python. Kursen består av en teoridel och en del med praktiska programmeringsövningar.

Läs mer om kursen: Grundläggande programmering i Python

5. Innovation och entreprenörskap

Om det är gillar entreprenörskap kanske kursen “Innovation och entreprenörskap” kan vara intressant.

Kursen syftar till att ge deltagarna kunskaper och förmågor inom områdena entreprenörskap och innovation i tidiga utvecklingsskeden. Fokus ligger på formulering och utveckling av entreprenöriella och innovativa idéer.

Läs mer om kursen: Innovation och entreprenörskap

6. Ölbryggning och fermentering

Detta är en kurs för alla ölälskare.

I kursen kommer studeras den moderna ölproduktionsprocessen, från råmaterial till färdig öl. För att förstå ämnet börjar kursen med en generell introduktion till fermentering; varför fermentering sker, vad som sker, och hur rätt förhållanden kan åstadkommas för att det ska ske.

Kursen fortsätter sedan med ölproduktionsprocessen med avstamp i råmaterialen och hur de ändras under varje steg i processen.

Läs mer om kursen: Ölbryggning och fermentering

7. Reaktorfysik med Python

En kurs där du kan sätta dina programmeringskunskaper i arbete med en spännande tillämpning.

Kursen reaktorfysik med Python är för dig som vill förstå reaktorfysikens och den tillämpade kärnfysikens grunder, samtidigt som du förbättrar dina programmeringsfärdigheter.

Läs mer om kursen: Reaktorfysik med Python

8. Psykologi 1a

Psykologi är något som alla borde läsa för att förstå sig själv och andra bättre. Därför kommer även denna kursen med på listan.

Psykologi handlar om upplevelser, tankar, känslor och beteenden – om vad som är gemensamt och vad som skiljer människor åt, samt hur samspelet med omgivningen fungerar. Kursen vänder sig till dig som vill skaffa en allmän orientering inom ämnet psykologi.

Läs mer om kursen: Psykologi 1a

9. Isländska, grundkurs

Hur coolt hade det inte varit att kunna prata lite isländska?

Kursen ger grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper i isländska och innehåller isländskt uttal, isländsk grammatik, ordbildning och syntax.

Läs mer om kursen: Isländska, grundkursFå tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.