lyssna på ljudbok

Bästa ljudboksappen för studenter (Bäst i Test)

Pluggtips.se, 25 augusti 2022

Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Ljudböcker är väldigt avslappnade och jag gillar att man kan göra något annat samtidigt som man lyssnar på en bok.

Det finns dock många olika ljudboksappar så det kan vara svårt att välja den rätta för dig. Idag kan du välja mellan Storytel, Nextory, Bookbeat och Bokus Play.

I denna artikeln kommer vi att gå igenom de olika ljudsboksabonnemangen för att se vilken som är den bästa ljudboksappen för studenter genom att jämföra priset, lyssningstid, utbud, design och funktioner.

Vilken är den bästa ljudboksappen för studenter?

Efter att ha gått igenom och testat de olika ljudbokstjänsterna i en månad kom vi fram till att Bookbeat är den bästa ljudboksappen för studenter.

Anledningen till att vi tror att Bookbeat är det bästa alternativet för studenter är kombinationen av ett mycket bra pris, stort utbud, design och användarvänlighet. Bookbeat kostar 49 kr per månad och för det får du 20 timmars lyssning och tillgång till hela deras ljudboksbibliotek.

Nedan ser du en tabell där vi jämför de olika ljudboksapparna och deras egenskaper.

Ljudboksapp Pris Utbud Lyssningstid Användarvänlighet
Bookbeat 49 kr/mån Bra 20 timmar Bra
Storytel 89,5 kr/mån Bra Obegränsat Bra
Nextory 139 kr/mån Ganska bra 30 timmar Ganska bra
Bokus Play 139 kr/mån Medel Obegränsat Medel

Som du ser så har Bookbeat det överlägset bästa priset vilket vi tycker är viktigt när man är student. En nackdel med Bookbeat är däremot att du endast får 20 timmars lyssning till priset av 49 kr per månad, men vi upplevde att det var tillräckligt och det motsvarar ungefär 3-5 ljudböcker per månad.

Klicka här för att testa Bookbeat gratis i 30 dagar.

Nedan går vi igenom vårt omdöme av de olika ljudbokstjänsterna mer ingående.

1. Bookbeat

bookbeat omdöme

När vi testade de olika ljudbokstjänsterna upplevde vi att Bookbeat var det bästa alternativet för studenterna.

De främsta skälen till detta var kombinationen av ett mycket bra pris, ett stort urval, design och funktioner. Bookbeat kostar 49 kronor per månad och för det får du 20 timmars lyssning.

Designen på appen är användarvänlig och modern och vi gillar att du kan skapa ett personligt spellista och lyssna offline. Du kan också öka eller minska uppspelningshastigheten, vilket är bra om du vill lyssna på en ljudbok i snabbare takt.

Bookbeat har ett väldigt stort utbud av böcker, en smidig app och ett flexibelt pris beroende på hur mycket du lyssnar. Bookbeat har tre olika abonnemang som man kan välja mellan.

  • Basic – 99 kronor/mån (49 kr/mån som student)
  • Standard – 149 kronor/mån
  • Premium – 199 kronor/mån

Abonnemanget Basic är det som jag rekommenderar för dig som är student och det ger en tillgång till 20 timmar lyssning i månaden, vilket vi upplevde var tillräckligt när vi testade appen.

Om du vill testa ljudbokstjänsten Bookbeat så får du göra det gratis under en hel månad. Det kan ge dig gott om tid att bestämma dig om du gillar tjänsten, och om deras abonnemang passar för dig.

Testa Bookbeat gratis i 30 dagar!

2. Storytel

storytel omdöme

Storytel är den näst bästa ljudbokstjänsten som student. Storytel har ett brett utbud av ljudböcker, en snygg design och har ett studenterbjudande där du endast betalar 89,50 kronor varje månad.

För att få tillgång till studenterbjudandet behöver du verifiera med ditt student-ID på “Mitt konto” under provperioden som varar i 14 dagar. Verifiera gärna med ditt student-ID direkt när du skapat ditt konto så att du inte glömmer bort det senare.

Utbudet på ljudböcker är dessutom väldigt bra hos Storytel och vi gillar att du kan lyssna på dem offline. Du kan också öka eller minska uppspelningshastigheten, vilket är bra om du vill lyssna på en ljudbok i snabbare takt.

En nackdel med Storytel är dock att det är lite dyrare än Bookbeat med studenterbjudandet. Trots detta är det fortfarande ett bra alternativ och vårt omdöme är att det är den näst bästa ljudbokstjänsten för studenter.

Testa Storytel gratis här!

3. Nextory

nextory omdöme

I vårt test kom Nextory på tredjeplats. Nextory är en ganska bra ljudbokstjänst men är enligt mig bara inte lika bra som Storytel och Bookbeat i nuläget. Det är däremot något som kan förändras längre fram efter alla tjänsterna hela tiden släpper nya funktioner och utvecklas.

Nextory har inte något specifikt specifikt erbjudande för studenter när det gäller priset per månad. Som student kan du dock testa Nextory gratis i 7 veckor vilket ger dig gått om tid att testa tjänsten.

Om du är student rekommenderar jag dig att välja abonnemanget Silver. Detta ger dig 30 timmar lyssning per månad vilket brukar vara tillräckligt om du lyssnar själv. Abonnemanget Silver är det billigaste som Nextory har och det kostar 139 kronor/mån.

Utbudet på ljudböcker är lägre hos Nextory jämfört med Storytel och Bookbeat, så du kanske inte kommer hitta det som du letar efter. Vi upplevde även att appen var mindre användarvänlig och den kändes inte lika modern som de andra två tjänsterna.

Om du vill prova Nextory rekommenderar jag att du gör det under den kostnadsfria provperioden. På så sätt kan du testa tjänsten och se om den är rätt för dig innan du binder dig till något.

Testa Nextory gratis här!

4. Bokus Play

bokus play omdöme

På sista plats kommer Bokus Play på min lista och det beror framförallt på ett utbudet av ljudböcker. Jämfört med de andra tjänsterna har Bokus Plays ett mindre utbud av böcker, och det finns en hel del som kan förbättras i deras app.

En fördel med Bokus Play är att det har ett väldigt billigt abonnemang. Deras abonnemang Bas kostar endast 79 kronor/månad. Abonnemanget bas ger dig tillgång till:

  • 1 ny valfri bok/mån
  • 1 användare
  • Prova fritt i 30 dagar

Nackdelen med abonnemanget Bas är dock att du bara kan lyssna på en bok per månad. Detta är enligt mig för lite, och därför blir abonnemanget Bas inget alternativ och därför anser vi att Bokus Play inte kommer passa för studenter.

Som student innebär det att man istället behöver välja abonnemanget Premium som kostar 139 kr/mån.

Kan man lyssna på ljudböcker gratis?

Om du vill lyssna på ljudböcker gratis så finns det också en app som heter Libby där du kan låna gratis e-böcker, digitala ljudböcker och tidskrifter från ditt bibliotek.

Vi har sedan tidigare testat Libby, och även om den är gratis, så är den inte lika bra som de andra ljudbokstjänsterna som vi har gått igenom tidigare. Detta beror på att urvalet av böcker i Libby är begränsat och att du inte alltid kan hitta den bok som du söker.

På Libby behöver du även stå i kö till olika ljudböcker eftersom det fungerar lite som ett digitalt bibliotek där du lånar böckerna. Det betyder att om någon annan har lånat boken före dig måste du vänta tills de är klara med den innan du kan börja lyssna.

Ett annat alternativ om du vill lyssna på en specifik bok gratis under en månad är därför att testa en av de olika ljudboksapparna eftersom alla har en gratis provperiod under den först månaden där du får prova på tjänsten.

Vad är fördelarna med att lyssna på ljudböcker?

Det finns flera fördelar med att lyssna på ljudböcker. För det första kan det vara bekvämare än att läsa eftersom du kan lyssna på ljudboken medan du gör andra saker, till exempel lagar mat, städar eller tränar.

Det gör framförallt att du kan spara tid eftersom du kan lyssna samtidigt som du gör något annat. Du kan även lyssna i snabbare takt än du kan läsa vilket innebär att du kan läsa klart en bok på kortare tid.

Många upplever även att en röst enklare kan markera vad som är viktigt i texten och göra det lättare att förstå, vilket inte alltid är fallet när man läser.

Att lyssna på ljudböcker kan också hjälpa dig att utveckla dina språkkunskaper och förbättra ditt uttal. Detta beror på att du får höra hur ord uttalas av en infödd talare, vilket kan vara till hjälp om du lär dig ett nytt språk.

Sammanfattning

Efter att ha gått igenom de olika ljudbokstjänsterna kom vi fram till att Bookbeat var det bästa alternativet för studenter på grund av det stora urvalet av böcker, det låga priset och den bra appen. Storytel kom på andra plats, följt av Nextory och Bokus Play.

Om du vill prova en gratis ljudbokstjänst rekommenderar vi också att du drar fördel av apparna provperiod under en månad. På så sätt kan du prova de olika tjänsterna och se vilken du tycker bäst om innan du binder dig till en prenumeration.

Libby är också ett alternativ för dig som letar en kostnadsfri ljudbokstjänst, men urvalet av böcker är mer begränsat och du kan behöva vänta på att andra lyssnar färdigt på boken innan du kan börja.

Testa Bookbeat gratis i 30 dagar!Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.