studenter som lagar mat

5 bästa kokböckerna för nyblivna och fattiga studenter

Pluggtips.se, 24 juni 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När du är nyligen har blivit student kommer du förmodligen ha lite erfarenheter med att laga mat och en kokbok kan därmed vara din bästa vän. De hjälper dig att hitta nya maträtter och samtidigt hålla dig hälsosam genom att erbjuda nyttiga och roliga recept.

Samtidigt kan man som student ha ont om pengar. I denna artikeln kommer vi därför gå igenom 5 kokböcker med lite billigare maträtter som lämpar sig bra till student eller de som lever på en stram budget och vill spara pengar.

1. Fattig student : 20 veckomenyer under 250 kronor

I denna kokboken hittar du 20 av de bästa veckomenyerna från den norska försäljningssuccén och instagramkontot fattig.student.

Alla menyerna kostar under 250 kronor, och innehåller allt du behöver för en balanserad kosthållning.

Boken innehåller även inköpslistor med billiga basvaror, tips för att undvika matsvinn och massor av andra råd för dig som vill vara både ekonomisk och mätt och belåten.

Här hittar du kokboken hos Bokus.

2. Vår kokbok student

Vår kokbok student är en kokbok med billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror.

I denna boken lär du dig om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna.

Kokboken innehåller även 200 recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.

Här hittar du kokboken hos Bokus.

3. Portionen under tian

Om du är vegetarian och letar efter en bra kokbok så kan Portionen under tian vara en riktigt bra kokbok för dig.

Kokboken Portionen under tian har över 50 vegetariska recept, där varje portion kostar högst 10 kronor. Det finns också 300-kronorsveckor med inköpslistor och recept samt allmänna tips för stora affärer, arbetsluncher och utekvällar.

Denna kokboken är skriven av Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Hon driver dessutom bloggen Portionen under tian där man kan få en hel del inspiration.

Här hittar du kokboken hos Bokus.

4. Billigare vardagsmat : smarta och enkla middagstips

Även om denna kokboken inte riktar sig främst till studenter så innehåller den ändå många bra tips för den som vill äta bra utan att lägga ner mycket pengar.

Boken "Billigare vardagsmat - smarta och enkla middagstips" är skriven av Monica Sundberg och handlar om hur du kan spara pengar genom att ta vara matresterna och laga billigare och enklare mat.

Recepten i den här kokboken är fulla av läckra idéer för alla som vill äta hälsosammare med en liten budget. Veckomenyer, uppfinningsrika rätter, säsongsanpassade maträtter samt råd och strategier om du bara är ute efter en billig månad eller vill leva klimatsmart.

Här hittar du kokboken hos Bokus.

5. Lilla kokboken för studenter

Om du letar efter en billig kokbok som riktar sig för studenter så kan "Lilla kokboken för studenter" vara ett bra alternativ. Denna kokboken kostar endast 59 kronor.

Det är en kokbok som riktar sig till de som inte har så stor budget, och dessutom är nybörjare vid spisen. Även den som idag knappt kan koka vatten och rosta bröd kommer att få hjälp av den här lilla boken.

Detta var 5 tips på kokböcker som kan hjälpa dig om du vill spara pengar eller har lite erfarenhet av köket. Med hjälp av en kokbok kan matlagning dessutom bli både roligt och enklare, och du kan lära dig göra goda maträtter utan att det behöver kostar dig mycket pengar.

Här hittar du kokboken hos Bokus.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.