inredningstips studentrum

5 inredningstips för ett mysigt studentrum

Pluggtips.se, 10 augusti 2022

Att inreda ett studentrum kan vara svårt eftersom du är begränsad i vad du kan göra med utrymmet. Det är vanligt att ett studentrum är alltifrån 12 till 20 kvadratmeter och därför kommer man behöva vara lite kreativ med inredning för att få ett mysigt studentrum.

I denna artikeln ger vi dig 5 tips på hur du kan inreda och dekorera ditt studentrum så att det blir riktigt mysigt och inbjudande.

1. Skaffa fler växter

Växter kan bidra till att liva upp ett studentrum och verkligen få upp det till en helt annan nivå. Det kan göra din studentlägenhet att kännas mycket mer hemtrevligt.

Beroende på hur duktig du brukar vara med att vattna dina växter så finns det olika typer som kan lämpa sig sig olika bra. Några tåliga växter och lättskötta växter är exempelvis suckulenter, kaktusar, zamiakalla och monstera.

växter i studentrum

Med några växter så kommer inte bara ditt rum att se trevligare ut, utan du kommer också få bättre luftkvalité, vilket kanske till och med kan göra att du kan plugga bättre.

Om du har svårt att få plats med många växter kan du försöka skaffa några små mindre växter, eller så kan du välja hängande växter om du är lite mer ambitiös.

2. Dekorera väggarna

Om du har lite plats är ett annat bra tips att försöka använda väggarna och dekorera dem. Det kan handla om allt från att köpa affischer, tavlor eller snyggare hyllor som du också kan använda för förvaring.

Om du även vill få ditt rum att kännas större än vad det egentligen är så kan du också sätta upp speglar. Det gör också rummet ljusare, vilket alltid är trevligt.

Om du behöver borra eller spika i väggen är det det är alltid bäst att fråga din hyresvärd först, så att du vet att det är okej.

Det är också viktigt att kontrollera vart du kan borra så att du exempelvis inte träffar någon ledning.

dekorera väggarna i studentrum

3. Snygg och funktionell förvaring

Förvaringen behöver inte bara vara funktionell, utan det finns också en hel del hyllor och annan förvaring som kan se riktig snygg ut. Det här är ett bra sätt att få studentrummet att se mer rymligt ut, samtidigt som du får in lite bra design.

Det finns många olika typer av förvaring som kan hjälpa dig att rensa ditt studentrum och ändå ha allt inom räckhåll. Om du vill spara lite golvyta kan du prova att använda hängande hyllor eller väggmonterade hyllor.

förvaring i studentrum

Det finns även många olika typer av skåp, lådor och korgar som kan hjälpa dig att hålla ordning på dina saker.

Ett tips kan vara att ta en sväng till IKEA och senare gå runt och se på lite olika förvaringslösningar som finns tillgängliga.

4. Belysning och ljusslingor

Om du vill höja myskänslan på ditt studentrum så kan belysning och ljusslingor verkligen göra en väldigt stor skillnad.

Det är vanligt att många studenter hänger upp ljusslingor över sängen eller runt om i rummet. Det kan ge ditt studentrum en riktigt mysig känsla.

Du kan även införskaffa dig en eller flera snygga golvlampor eller bordslampor, tillsammans med glödlampor som du kan ändra på färgen och ljusstyrkan för att få det perfekta ljuset för vad du än gör.

studentrum

5. Gör sängen mysig

Hos många studenter brukar sängen vanligtvis även bli din soffa och därför kan det även vara en riktigt bra idé att försöka få din säng riktig mysig.

Detta kan du exempelvis göra genom att skaffa några snygga kuddar, ett fint överkast och kanske även någon mysig filt.

mysig säng i studentrum

Det kan också vara en bra idé att skaffa en sänggavel, eftersom det kan få din säng att kännas mycket mer inbjudande och elegant.

Det här är bara några av de saker du kan göra för att få ditt studentrum att kännas mycket mysigare. Med lite kreativitet kan du göra din nya studentlägenhet till ett riktigt mysigt hem.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.