ha roligt när du pluggar

Ha roligt när du pluggar - 5 enkla tips

Pluggtips.se, 18 augusti 2021

Att ha roligt när man pluggar gör allt så mycket lättare och vi kommer dessutom att lära oss mer. Men hur kan man egentligen göra pluggandet mer roligt eller kanske mindre tråkigt om man säger det så? Några metoder som jag upplevt funkat väl för mig nämner jag nedan.

1. Lyssna på musik

Lyssna på bra musik kan enligt mig vara en riktigt bra mode booster och göra pluggandet lättare. Vad bra musik är, är däremot mycket individuellt eftersom vi alla har olika musiksmak.

2. Byt studiemiljö

Att byta studiemiljö kan vara en annan metod för att göra pluggandet lite enklare. Jag själv brukar i alla fall uppleva att jag har ett bättre fokus om jag pluggar i en miljö där flera andra pluggar eller är fokuserade, såsom i skolan eller i ett bibliotek.

Om det är bra väder kan man också plugga utomhus, däremot har jag själv utlevt att jag inte är lika produktiv om jag exempelvis pluggar vid stranden, men det kan göra pluggandet mer roligt.

3. Plugga med andra

Att plugga med andra kan vara ett annat bra sätt att göra pluggandet mer roligt. Då kan man ofta pusha varandra, samarbeta om någon behöver hjälp och även ta härliga pluggpauser och bara prata.

4. Förstå ditt varför

Förstå varför du pluggar det som du gör är något annat som är väldigt viktigt om man vill att pluggandet skall vara mer roligt. Ofta kan vi uppleva att något är tråkigt eftersom vi inte vet vad vi skall ha kunskapen till. Ett sätt som kan hjälpa dig med detta är att fundera över hur det du behöver plugga kan hjälpa dig i din karriär och varför det kan vara bra att lära sig just den kunskapen.

5. Bli mer intresserad i ämnet

Bli mer intresserad i ämnet är något annat som kan vara väldigt viktigt. Exempelvis så kommer jag själv ihåg när jag läste historia på gymnasiet och hur fruktansvärt tråkigt jag tyckte att det var då.

Medan nu så älskar jag historia eftersom jag tycker att det är otroligt spännande att studera hur inspirerande personer såsom Marcus Aurelius, Leonardo da Vinci, Florence Nightingale med flera levde under sin tid. Så försök att hitta det som du tycker är intressant inom det ämnet som du behöver studera och knyt sedan an studiematerialet med det.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.