gym

Vilket är det bästa gymkortet för studenter?

Pluggtips.se, 23 maj 2022

Träning är otroligt viktigt för att vi ska kunna prestera fysiskt såväl som mentalt. I skolan har vi dessutom mycket att vinna på genom att träna regelbundet på exempelvis ett gym.

Idag finns det även flera olika gymkort att välja mellan, men vilket är egentligen bäst för studenter? Nedan går vi igenom de olika gymkortet som du har att välja mellan.

Sats

Sats är en av de populäraste gymkedjorna i Sverige och totalt sätt har de över 250 gym runt om i landet.

Samtidigt är Sats ett av de dyrare gymmen och det billigaste abonnemanget kostar 479 kronor på Sats. Samtidigt kan du få 20% studentrabatt på Sats vilket gör att priset hamnar på 383 kronor per månad. Detta motsvarar en årskostnad på 4596 kronor som student.

Fördelarna med Sats är att det är ett populärt gym och det brukar ha väldigt hög standard på sina olika anläggningar.

Nackdelen med Sats är däremot framförallt priset, och speciellt om man jämför med övriga aktörerna. Sats finns inte heller i alla studentstäder vilket är en annan nackdel.

Friskis & Svettis

Ett annat populärt gym är Friskis och Svettis. Totalt finns 160 Friskis-föreningar, varav 110 finns i Sverige.

Svettis är en ideell organisation och är därför mycket billigare än Sats. Det billigaste kortet hos Friskis kostar 335 kronor per månad, men som student får du rabatt och vilket innebär att du betalar 285 kronor per månad. Detta motsvarar en årskostnad på 3420 kronor som student.

En fördel med Friskisär att det är en mycket välutvecklad organisation med anläggningar över hela Sverige. Samtidigt har Friskis mycket bra priser, vilket är särskilt fördelaktigt för studenter.

En nackdel med Friskis och Svettis är att den inte håller lika hög kvalitet som Sats, och anläggningarna kan därför variera mycket.

Nordic Wellness

Nordic Wellness är ett annat populärt gym, med 297 klubbar och snart 400 000 aktiva medlemmar.

Nordic Wellness är lite dyrare än Friskis & Svettis, och det billigaste kortet kostar 499 kronor per månad. Som student får du dock rabatt, vilket innebär att du betalar 329 kronor per månad. Detta motsvarar en årskostnad på 3948 kronor som en student.

Fördelarna med Nordic Wellness är att det är en mycket välutvecklad organisation med anläggningar över hela Sverige. Samtidigt har Nordic Wellness rätt så bra priser studenter.

En nackdel med Nordic Wellness är att deras vanliga pris är väldigt dyrt, när du slutar vara student innebär detta att du kommer betala en hög månadskostnad.

Fitness 24 Seven

Fitness 24 Seven har över 250 gym i 5 länder och det är ett annat populärt alternativ bland många.

Normalt sätt kostar Fitness 24 Seven 269 kronor per månad, men som student får du rabatt och då hamnar priset på 239 kronor per månad. Med dessa abonnemangen tillkommer även en startavgift på 249 kronor.

Jämfört med gymmen ovan är detta är väldigt bra pris vilket är en fördel. Nackdelen är däremot att deras gym vanligtvis har en rätt så låg kvalité. Detta kan man även se om man läser flera av recensionerna på TrustPilot.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det många olika gym att välja mellan som student. Vilket som är bäst för dig beror dock på flera saker som pris, kvalitet och läge.

Om du vill ha högsta kvalitet och är villig att betala lite extra är Sats eller Nordic Wellness förmodligen gymmet för dig. Om du däremot vill spara lite pengar, är Friskis och Svettis ett bra alternativ.

Fitness 24 Seven har mycket bra priser, men kvaliteten på deras gym kan förbättras.

Det är också värt att nämna att vissa studentstäder har specialerbjudanden för studenter när det gäller medlemskap i gym som bara finns i vissa specifika städer. I denna artikeln gick vi nämligen endast genom de största aktörerna (Sats, Nordic, Friskis och Fitness 24 Seven).

Om man ser ur ett pris och kvalité perspektiv är Nordic Wellness och Friskis de bästa gymmen. Sen bör det sägas att kvalitén kan variera mellan olika anläggningar, så detta behöver du kolla upp innan du köper ditt nya gymkort.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.