hitta lägenhet

Vad är Dibz? Kan de hjälpa dig hitta bostad?

Pluggtips.se, 20 maj 2022

Dibz är en tjänst som sköter köandet för olika bostadsköer för dig. Plattformen försöker lösa problemet där man ständigt behöver logga in på olika bostadsköer flera gånger varje år för att bibehålla sin köplats.

I den här artikeln förklarar vi vad Dibz är, och plattformens olika fördelar och nackdelar. Är det en tjänst som är värd att använda? Och vad är fördelarna och nackdelarna med plattformen?

Vad är Dibz?

Dibz är en köhanteringsplattform som du kan använda för att hantera och gå med i olika bostadsköer. Idag är det över 6000 människor som använder Dibz för att sköta sin bostadsköer.

Dibz kan ses som en personliga assistent som du kan använda dig av för att ställa dig i olika bostadsköer, precis som annars kan göra manuellt själv på bostadsköernas hemsidor.

Dibz sköter sedan regelbundna inloggning i varje kö för att du alltid ska bibehålla din köplats. Dibz har alltså ingen eget kösystem utan hjälper kunder med köandeprocessen för andra bostadsköer.

Kostnaden för att använda Dibz är 19 kronor per månad, vilket motsvarar 228 kronor per år. Du kan även sänka din kostnaden genom att bjuda in andra vänner.

För att komma igång med att använda Dibz behöver du skapa ett konto, lägga in ditt betalkort och signera med BankID. När du skapat ett konto på Dibz kan du sedan smidigt gå med i olika bostadsköer med ett enda knapptryck.

dibz

Vem riktar Dibz sig åt?

Dibz riktar sig framförallt till dem som tycker att det är jobbigt att hålla koll på sina olika bostadsköer. Samt de som har svårt att hålla koll på när man behöver logga in för att bibehålla sin köplats.

Om du står i många olika bostadsköer kan Dibz också vara ett bra val, eftersom de sköter allt smidigt vilket gör att du kan spara tid.

Om du står i få bostadsköer eller har bra koll på när du behöver logga in för att behålla din plats ser jag ingen större anledning med att använda Dibz. Men detta kan såklart skilja sig från person till person.

Om du även är lite mer tekniskt lagd och kan lite programmering är det inte särskilt svårt att utveckla en liknande som kan köras på en Raspberry PI eller Firebase Cloud. Du kan enkelt skriva ett skript som gör precis samma sak som Dibz om du är teknisk.

Nedan går vi igenom några fördelar och nackdelar med Dibz.

Vad är fördelarna med Dibz?

Det finns flera fördelar med att använda tjänsten Dibz:

  1. Du kan hantera alla dina bostadsköer på ett och samma ställe.
  2. Dibz tar hand om inloggningen till de olika köerna åt dig, så du behöver inte komma ihåg att göra det själv.
  3. Du kan spara tid genom att använda deras tjänster.
  4. Du kan hitta nya bostadsköer som du inte visste fanns innan.

Av dessa fördelar skulle jag säga att den största är att de sköter själva inloggningen för köarna. Detta gör att du som student kan luta dig tillbaka medan de sköter det jobbiga åt dig.

Vad är nackdelarna med Dibz?

Några nackdelar med Dibz listas nedan:

  1. För den tiden som man sparar som kund kan tjänsten ses som dyr i nuläget.
  2. Det är ny tjänst och de har ännu inte fått in alla tänkbara bostadsköer.

På det hela taget tycker jag att detta är relativt få nackdelar med Dibz. Det viktigaste är att du som student upplever att det är en tjänst som passar bra för dig.

Nu när vi har gått igenom några fördelar och nackdelar. Vad är domen? Är Dibz värt det?

Är det värt att använda Dibz?

Det beror på din egen situation. Om du står i många olika bostadsköer och inte har tid att ständigt komma ihåg att logga in på alla, är Dibz förmodligen en bra lösning för dig.

Om du bara står i några få köer eller har lätt att komma ihåg att logga in i dem tror jag inte att Dibz är värt det. Du kan då spara pengar genom att hantera köerna själv genom att lägga in en enkel notis i kalendern två gånger per år.

Så på det hela taget handlar det egentligen om vilka behov du har som student. Om du känner att Dibz kan spara tid eller underlätta för dig är det förmodligen värt det för dig.

Samtidigt ska man även komma ihåg att Dibz är ett nystartat företag vilket innebär att de fortfarande har mycket att jobba på. De kommer sannerligen fortsätta att utveckla och förbättra sin produkt framöver, vilket gör att min åsikt kan komma att förändras.

I nuläget ser jag att Dibz har potential och det är en tjänst som passar bra för dem som ska börja studera om 2-3 år och kan samla många köpoäng.

Dibz kommer däremot inte kunna hjälpa dig att få en studentlägenhet kortsiktigt om du ska börja plugga om 6 månader, men det kan samtidigt vara ett svårt problem att lösa. Samtidigt tycker jag att Dibz är ett steg i rätt riktning.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.