Böcker

5 böcker varje student bör läsa

Pluggtips.se, 6 oktober 2021

Artikeln innehåller annonslänkar till Adlibris

Det finns många riktigt bra böcker där ute, men vilka böcker bör man läsa för att lyckas med sina studier, men även senare i livet. I detta inlägget har jag samlat mina topp 5 boktips för att bli en mer framgångsrik student och för att skapa bra förutsättningar i framtiden.

1. Atomic Habits

Vanor gör upp en stor del av våra liv, och har en stor påverkan på vilka vi är och vilka vi kommer att bli. Det är som man säger, vi bygger först våra vanor och därefter bygga våra vanor oss.

Boken Atomic Habits som är skriven av James Clear och handlar mycket om hur vi skall bygga system och vanor för att kunna nå våra mål och drömmar. Den kan exempelvis ge dig bra tips om hur du kan använda dig av vanor för att nå framgång inom dina studier.

Här hittar du Atomic Habits hos Adlibris.

2. The 4-Hour Workweek

Denna boken handlar mycket om hur man kan designa sitt liv genom att skapa olika system.

Det är viktigt att man som student funderar på vilket liv man vill ha efter examen. Det är helt okej att bara vilja ha ett vanlig 9-17 jobb men om du vill ha något annat där du är mer fri är det en bra idé att fundera på detta redan som student.

Detta fick även mig att starta olika sidoprojekt vid sidan av mina studier och nuläget driver flera digital varumärken och hemsidor.

Här hittar du The 4-Hour Workweek hos Adlibris.

3. Deep work

Djuparbete är förmågan att utan distraktion kunna fokusera på en uppgift som är kognitivt krävande. Det är dessutom en färdighet som gör att du snabbt kan lära dig komplicerad information och ge dig bättre resultat på kortare tid.

Boken Deep Work av Cal Newport kommer ge dig tips och verktyg om hur du kan använda din tid bättre genom att praktisera i djuparbete.

Detta är även en av mina favoritböcker inom produktivitet och en bok som jag tycker alla borde läsa för att kunna uppnå större resultat.

Här hittar du The Deep Work hos Adlibris.

4. Rich Dad, Poor Dad

Rich Dad Poor Dad är Robert berättelse om att växa upp med två pappor, hans riktiga pappa och pappan till hans bästa vän, hans rika pappa och hur de båda männen formade hans tankar kring pengar och investeringar.

Boken förstör även myten om att du behöver ha en hög inkomst för att bli rik och förklarar skillnaden mellan att arbeta för pengar och att låta dina pengar arbeta för dig.

Rich Dad, Poor Dad är en bok som alla borde läsa och den ger dig kunskap kring hur du skall tänka och agera gällande dina pengar.

Här hittar du Rich Dad Poor Dad hos Adlibris.

5. Grit

Grit är ett karaktärsdrag som kombinerar uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar och har visat sig vara en avgörande faktor för att nå framgång både i skolan och i yrkeslivet.

Boken Grit av Angela Duckworth visar till stor del varför passion och uthållighet är otroligt viktigt för att kunna bemästra en färdighet.

Dessutom tar Duckworth upp tydliga exempel på varför inre driv och förmågan att inte ge upp vid motgångar är så viktigt.

Här hittar du Grit hos Adlibris.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.