Vilken matkasse är bäst för studenter?

Pluggtips.se, 2022 njukčamánnu 4

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Matkassar är ett smidigt sätt att få maten direkt hem till dörren. Idag finns det flera matkassar att välja mellan och tre av favoriterna bland studenter är Middagsfrid, HelloFresh och Linas matkasse.

Det finns i nuläget ingen matkasse som endast riktar sig åt studenter, men det finns flera matkassar som har speciella studentrabatter såsom Linas matkasse.

I detta inlägget kommer vi gå igenom de olika matkassarna för att försöka hitta den matkassen som passar allra bäst för oss studenter. Några viktiga parametrar som vi tar hänsyn till är priset, kvalitén och mängden mat.

Vilka matkassar finns att välja mellan?

Som student finns det flera bra matkassar att välja mellan. Efter att kollat på alla olika alternativen har vi kommit fram till de olika alternativ som vi anser är de bästa. Dessa är middagsfrid, Hellofresh och Linas matkasse.

Nedan kommer vi gå igenom mer vad dessa olika matkassarna erbjuder mer ingående.

Middagsfrid

Middagsfrid är en matkasse som helt undviker rött kött och de erbjuder 4 olika kassar. För de flesta studenterna rekommenderas deras vego & flexitarian-kasse som kostar 595 kronor för fyra måltider för två personer.

Som ny kund hos Middagsfrid får du dessutom 300 kronor rabatt på dina tre första kassar.

Nackdelen med Middagsfrids matkassar är att de kräver att du har flera tillhörande varor hemma innan. Alternativen av rätter att välja mellan när man beställer är dessutom få jämfört med de andra matkassarna, även om kvalitén på varor är bra. Vi ger därför Middagsfrid ett medelmåttigt betyg.

Hellofresh

HelloFresh har ett brett utbud av fräscha måltider varje vecka. För HelloFresh väljer du själv vilka rätter du vill ha varje vecka och du plockar därför ihop din egna matkasse. Detta är något som vi helt klart gillar.

Priset för HelloFresh är från 610 kr för 4 rätter för två personer och som ny kund får du en rabattkod där du sparar 925 kr.

Fördelen med HelloFresh är att du själv kan välja det som du tycker låter gott och om du exempelvis vill laga något lättlagat kan du välja det. Vi upplever även att man får mycket mat och att maten har en bra kvalité.

Testa HelloFresh här!

Linas matkasse

På Linas matkasse väljer du mellan flera olika måltider och de har ett väldigt brett utbud. Om du däremot vill att Lina ska bestämma matkasse åt dig kan du göra det också, då kan du välja mellan klassisk, lättlagad och vegetariskt.

Priset på Linas matkasse är normalt sätt 699 kronor för en matkasse för 4 måltider för två personer. Som ny kund får du däremot en rabatt på 30 procent vilket gör att första kassen istället kostar 489.30 kr.

Vi tycker att även Linas matkasse är väldigt bra med god mat av hög kvalité. Vi tycker däremot att man får lite mindre mat per portion jämfört med HelloFresh.

Vilken matkasse passar bäst för studenter?

Jag skulle säga att du som student ska välja antingen HelloFresh eller Linas matkasse på grund av deras breda utbud. Detta gör att man kan få väldigt mycket ny inspiration i sin matlagning.

Om jag däremot endast ska välja en hade jag rekommenderat dig att välja HelloFresh efter att ha testat båda matkassarna, men det är också lite av en smakfråga.

Testa HelloFresh här!

Innan du bestämmer dig behöver du också kolla upp så att matkassen du väljer kan leverera mat där du bor för det är inte heller säkert. Om du bor i en storstad såsom Göteborg eller Stockholm kommer det självklart vara möjligt, men kanske inte annars.

laga mat student

Min rekommendation för dig är däremot att testa både Linas matkasse och Hellofresh, båda kassarna har bra erbjudanden för nya kunder vilket gör att du kan spara in pengar. Samtidigt får du också en möjlighet att jämföra dem.

Hur många middagar ska man välja som student?

Om du är student brukar det vara bäst att ta fyra middag för två person i veckan. Det dig mat för en middag och en matlåda för fyra utav fem vardagar i veckan. Resterande dagarna kan du välja någon billigare mat som exempelvis är på extrapris just nu.

Däremot ska man också tänka på att portionspriset blir väldigt mycket billigare om man beställer fler måltider, så det är alltid en avvägning.

Vad är fördelarna med matkassar?

Det finns flera fördelar med matkassar. Det är ett enkelt sätt att få mer variation i det man äter, och det kan även vara ett sätt att lära sig att tillaga fler olika rätter.

  • Variation i matlagning - När du har en matkasse kommer du äta mer varierad mat. Normalt sätt är det annars lätt att fastna i ett mönster där man äter samma mat varje vecka.
  • Spara tid - När du har en matkasse kommer du att spara tid och energi eftersom du själv inte behöver gå till affären och handla. Du slipper också fundera på vad du ska äta varje dag.
  • Roligare mat - Du kommer också få möjligheten att laga många nya rätter vilket gör att matlagning kan bli väldigt mycket roligare.
  • Du blir en bättre kock - När du får möjligheten att laga många olika maträtter kommer det göra att du blir bättre på att laga många olika typer av mat.

Även om man kanske inte känner att man har råd att beställa en matkasse varje vecka kan det vara en bra idé att beställa en matkasse lite då och då. Det ger dig variation i matlagningen och det kan göra det mycket roligare att laga mat. Du kan också hitta flera nya rätter som du gillar.

Om du vill börja beställa en matkasse rekommenderar jag dig först att testa de olika alternativen. Det gör att du enkelt kan hitta vilken matkasse som passar bäst för dig, och du kan dessutom ta vara på alla grymma erbjudanden som ny kund.

Andra vanliga frågor

Nedan går jag igenom ett antal andra vanliga frågor om matkassarna som jag hoppas kan vara till hjälp för dig.

Är det billigare med matkasse?

Om det är billigare med matkasse beror på vilken mat som man brukar äta i vanliga fall. Om du äter mycket dyr mat i vanliga fall kommer det vara billigare med matkasse. Medan om du äter mycket billiga böner så kommer du se matkassen som dyr.

Vad är portionspriset för en matkasse?

Portionspriset för maträtterna i matkassen ligger vanligtvis runt 50-70 kronor. Om du beställer fler rätter och för fler antal personer kommer du få ett biligare pris per portion.

Hur fungerar det med matkassar?

Normalt sätt så brukar matkassarna leverera mat en på söndagar eller måndagar, men alla matkassar har lite olika upplägg. Om du inte skulle vara hemma när maten levereras brukar matkassen ställas utför dörren.

När du fått hem maten tillagar du middagarna med de råvarorna som du har fått hem utefter recepten. Ibland kräver vissa matkassar att du måste ha vissa basvaror hemma till matkassen.

Testa HelloFresh här!


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa betygen och bli mer effektiv.

Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!
Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.