studentjobb

10 bästa extrajobben för studenter

Pluggtips.se, 5 maj 2022

Ett bra jobb för studenter är ett extrajobb som är flexibel, ger bra betalt eller ger dig erfarenhet inom ditt studieområde. Det bästa jobbet för dig som student kan därmed variera beroende på vad du studerar.

I denna artikeln går vi igenom 10 bästa jobben som passar bra som studenter.

1. Webbutvecklare

Webbutvecklare är ett bra extrajobb när du studerar eftersom du inte nödvändigtvis behöver vara på plats när du arbetar. Du kan arbeta hemifrån eller till och med från universitetets bibliotek!

För att däremot kunna få ett arbete som webbutvecklare passar det bäst om du pluggar data, systemvetenskap eller IT.

2. IT-support

IT-support är ett bra extrajobb för studenter som är tekniska eftersom du tränar dina kunskaper att hantera kunder. Det fungerar även ofta bra att arbeta hemifrån som konsult eller på kontoret.

3. Kundtjänst

Kundtjänst är ett annat bra jobb för studenter eftersom det hjälper dig att få värdefulla färdigheter i att hantera människor och arbeta i ett team. Du kan söka jobb inom kundtjänst både på plats och på distans.

4. Frilansskribent

Om du är duktig på att skriva är det ett bra sätt att tjäna lite extra pengar medan du studerar att bli frilansskribent. Du kan skriva artiklar för onlinepublikationer eller till och med starta en egen blogg!

Att kunna skriva bra är utan tvekan en viktig färdighet som du alltid kommer ha stor nytta av, oavsett din karriär.

5. Manager för sociala medier

Många unga är väldigt duktiga på sociala medier det är därför ingen överraskning att hantera sociala medier för företag är ett annat bra jobb för studenter.

Vanligtvis arbetar du som konsult när du gör detta och hjälper företag att skapa och hantera deras sociala kanaler. Fördelen med detta arbetet är också att du lär dig en hel del om företagande.

5. Butikspersonal

Att arbeta i en butik är perfekt för studenter som behöver ett jobb som passar in i studierna. Det kan vara ganska flexibelt och det finns alltid möjligheter tillgängliga.

Du lär dig även att hantera kunder vilket alltid är något positivt.

6. Lärarvikarie

Om du studerar pedagogik eller något annat relaterat är det ett utmärkt alternativ att bli vikarie. Det är perfekt för de dagar då du inte har någon kurser och du kan ändå tjäna lite pengar.

7. Handledare eller studiecoach

Många universitet och till och med gymnasieskolor anlitar handledare för att hjälpa eleverna med ett visst ämne eller med studiearbete.

Detta är ett bra extrajobb eftersom det bland annat tränar dina kunskaper att lära ut andra vilket du alltid kommer ha stor nytta av.

8. Säljare

Att kunna sälja är en bra färdighet att ha, och många elever upptäcker att de är duktiga på det. Oavsett om det handlar om att sälja varor på nätet eller personligen finns det alltid stora fördelar med att lära sig att sälja.

Att lära dig sälja kommer också göra att du blir bättre att sälja in dig själv vilket kan hjälpa dig senare när du söker arbete.

9. Restaurangarbetare

Att arbeta på en restaurang är ett annat bra alternativ för studenter. Det hjälper dig inte bara att få värdefulla färdigheter i kundservice, utan det är också ofta ett flexibelt arbete.

Vanligtvis arbetar du också på kvällen vilket gör att det sällan krockar med dina studier.

10. Receptionist

Att arbeta som receptionist är ett annat bra jobb för studenter. Du arbetar ofta på egen hand och det kan vara ganska flexibelt, vilket gör att du kan studera när du inte behövs.

Naturligtvis finns det många andra bra jobb för studenter. Det viktiga är att hitta något som fungerar bra med dina studier. Det bästa är självklart också om du kan hitta något som överlappar lite med den branschen som du vill arbeta inom senare.

Samtidigt är kundservice, sälj, och IT-kompetens alltid efterfrågade och något som du alltid kommer ha nytta av själv, så det är definitivt värt att överväga dessa alternativ.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.