Experimentlåda

5 bästa experimentlådorna för unga och nyfikna

Pluggtips.se, 7 juli 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Experimentlådor är ett bra sätt att utforska sin nyfikenhet och lära sig lite mer inom flera vetenskapliga ämnen såsom kemi, elektronik eller fysik.

Om du letar efter ett sätt att engagera dina barn i praktisk inlärning, eller om du bara är nyfiken själv, kan du kolla in vår lista över de 5 bästa experimentlådorna för unga och nyfikna.

1. Alga 101 Experiment

Alga 101 Experiment

För de som vill lära sig mer om elektronik och teknik så är Alga 101 Experiment en väldigt bra experimentlåda. Detta är en generös experimentlåda med flera olika experiment där barnet kan lära sig mer om till exempel elektricitet och magnetism.

Enda nackdelen med denna lådan är att många barn kan tycka att den är lite knepig att utföra på egen hand, så barnet kan behöva lite handledning från en vuxen.

Utöver en lite högre svårighetsgrad så är Alga 101 Experiment en mycket bra experimentlåda där barnet kan lära sig mycket nytt om teknik och elektronik.

Obs! Experimentlådan kräver att du köper ett seperat 9V batteri för att du ska kunna utföra alla experimenten.

Här kan du hitta denna experimentlådan hos Kjell.

2. Alga Science Crazy Chemistry

Alga Science Crazy Chemistry

Alga Science Crazy Chemisty är en annan experimentlåda som inriktar sig mer på kemi. Detta är en bra experimentlåda för dem som vill lära sig mer om kemiska reaktioner och hur de fungerar.

I denna lådan får du experimentera med slime, göra studsbollar och skjuta iväg en eruption av låtsassnor. Som hjälp på vägen finns både instruktioner för barnet och för en vuxen som kan hjälpa till att göra experimenten ännu mer lärorika.

Här kan du hitta denna experimentlådan hos Kjell.

3. KidzLabs Weather Science

KidzLabs Weather Science

I denna experimentlådan får du lära dig mer om vetenskapen bakom olika väderfenomen och utforska följderna av global uppvärmning med denna experimentlåda.

På grund av detta är det en mycket aktuell experimentlåda ur miljösynpunkt, och det kan den innehåller intressant experiment där barnet får lära sig mer hur vatten blir till regn och hur luftströmmar blir till vind. Du får även experimentera med statisk elektricitet för att skapa små blixtar.

Här kan du hitta denna experimentlådan hos Kjell.

4. Alga Slime Lab Experimentlåda med slime

Alga Slime Lab Experimentlåda med slime

Denna experimentlådan passar bra för barn från 10 år som är facinerande av slime och kemi. Lådan innehåller 8 olika slime-projekt som är anpassade för barn, såsom att skapa t.ex. blodiglar och gelémaskar.

I lådan ingår även skyddsglasögon, handskar och munskydd som alltid skall användas under experimentet. Utför helst experimenten på tidningspapper eller annat oömt underlag.

Här kan du hitta denna experimentlådan hos Kjell.

5. KidzLabs Crystal Science

KidzLabs Crystal Science

I denna roliga experimentlådan får du testa på att framställa olika sorters kristaller för att lära dig mer om kristaller kan skapas i naturen.

Enda skillnaden är att det i naturen tar flera tusen år, medan för dig kommer kristallen växa fram under upp till tre veckor.

Du får framställa en blå kristall (aquamarine crystal), en självlysande kristall (glow-in-the-dark moon crystal cluster) och en kristall med struktur liknande snö (crystal snow tree).

Här kan du hitta denna experimentlådan hos Kjell.

Detta var 5 bra experimentlådor som passar utmärkt för att lära barnet mer om vetenskap och världen omkring oss. Med dessa experimentlådor kan du utföra flera olika experiment för att lära dig mer om olika vetenskapliga ämnen.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.