spargris med pengar

9 bästa apparna för din studentekonomi

Pluggtips.se, 28 maj 2022

Som student lever man ofta knapert och det är inte alltid man har råd att köpa det man vill. Man kommer behöva minimera och hålla koll på sina utgifter och försöka spara pengar när man har möjlighet för att kunna leva ett bra studentliv.

I denna artikeln ger vi dig 9 tips på appar som du kan ladda ner som kan förbättra eller underlätta din ekonomi som student.

1. Zlantar

Zlantar är en budgetapp som används av många för att hålla koll på sina inkomster och utgifter. Det kan ses som en ersättare till Tink-appen som tidigare var väldigt populär.

Appen hämtar in alla dina transaktioner från anslutna bankkonton och kreditkort och sedan automatiskt visualiserar den informationen åt dig så att du kan följa upp, hantera och se hur du spenderar dina pengar.

På så sätt kan Zlantar hjälpa dig att hålla koll över din ekonomi och vad du spenderar dina pengar på.

2. Steven

För dig som ofta delar på köp tillsammans med vänner eller klasskamrater är Steven en bra app.

Steven gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt efterfråga pengar och dela på utgifter när du har köpt något tillsammans med andra och ska dela på utgiften.

3. Dreams

Dreams är en app som hjälper dig att spara mer pengar genom att visualisera och följa dina pengar mot ditt sparmål.

Du kan enkelt se hur mycket pengar du har sparad, vart du vill spendera dem och hur lång tid det tar innan du når ditt mål.

4. Buddy

Buddy är en annan budgetapp för att hålla koll på alla sina utgifter. Du börjar med att mata in dina inkomster och utgifter och sedan hjälper appen dig att inte spendera för mycket.

Appen Buddy hjälper dig på ett enkelt sätt att hålla koll på din studentbudget och öka ditt medvetande om vad du spenderar dina pengar på.

5. Opti

För dig som vill göra fondssparandet enklare och samtidigt spara pengar så är Opti en app för dig.

Opti är en svensk fondsparande-app som gör det möjligt för dig att spara pengar automatiskt och samtidigt ha koll på hur dina pengar växer.

Jag använder själv Opti och det är en perfekt app för dem som vill börja spara men inte riktigt vet hur man sparar i fonder och inte orkar lägga ner tiden på att lära sig just nu.

6. Karma

Karma är en bra app för dig som vill spara in pengar på dina matinköp. Vid restauranger och matbutiker slängs det ofta en hel del ätbar mat som bara hamnar i soporna, men med Karma kan du köpa denna maten till ett nedsatt pris.

Karma gör det alltså möjligt för dig att spara pengar och samtidigt göra en insats för miljön.

7. PriceRunner

PriceRunner är en jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra priser från olika butiker på nätet. För dig som vill spara pengar på dina inköp så är PriceRunner därmed en bra app.

Det gör det möjligt för dig att enkelt hitta de bästa priserna och på så sätt spara pengar.

8. Refunder

En annan bra app för att spara in pengar på sina inköp på nätet är Refunder. Det är en cashback-app som ger dig pengar tillbaka på dina köp.

Refunder ger dig pengar tillbaka på de flesta stora nätbutikerna och du kan enkelt se hur mycket du har sparat in.

9. Mecenat

Som student på universitetet får du även mängder med studentrabatter och dessa går att hitta i Mecenat-appen.

Mecenat har massor med studentrabatter från alla de största butikerna på nätet och genom att alltid ta en titt på deras app innan du gör ett inköp online kan du spara in mycket pengar.

Det finns alltså många appar som kan hjälpa dig att spara pengar och förbättra din studentekonomi, och på så sätt skapa ett ännu bättre studentliv.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.