studentliv

Hur är studentlivet på Chalmers?

Pluggtips.se, 10 april 2022

I denna artikeln tänkte jag sammanfatta studentlivet på Chalmers. Jag har snart studerat på Chalmers i 5 år.

Jag skulle säga att Chalmers har ett bra studentliv. På Chalmers finns det mängder med olika sektionspubar, nattklubb, och massor av olika föreningar och kommittéer som du kan vara delaktig inom.

Hur är studentlivet på Chalmers?

Chalmers har överlag ett bra studentlivet, och det finns mängder av föreningar som man kan delta i, pubar och en egen nattklubb.

På Chalmers finns det mängder med olika aktiviteter som du kan göra på fritiden. Att spela hockey, fotboll, segla eller bygga robotar är bara några exempel.

Chalmers ligger i Göteborg, vilket är en större stad. Det innebär att större delen av studentaktiviteter sker runtomkring Chalmers. Samtidigt är det också vanligt att man ser en del studenter i Slottskogen, vilket är Göteborgs största park.

Sektioner, föreningar och kommittéer

På Chalmers finns det flera olika sektioner och föreningar som engagerar massor av olika evenemang.

Sektionerna på Chalmers är kopplade till de olika programmen, och varje program tillhör en enskild sektion. I Chalmers Studentkår ingår det totalt 16 olika teknologsektioner.

Det finns flera olika föreningar på Chalmers som inte är kopplade till någon specifikt program, såsom Chalmers Hockey.

Lindholmen och Johanneberg

Chalmers har två olika campus vilket är Lindholmen och Johanneberg. Om man jämför de två olika campusen så är Johanneberg större, och på Lindholmen studerar endast högskoleingenjörer.

Om man jämför studentlivet på Lindholmen och Johanneberg så är studentlivet bättre på Johanneberg. På Johanneberg finns det betydligt fler studentpubar och där ligger även Chalmers egna klubb som heter Gasquen.

På Lindholmen ingår även alla högskoleingenjörsutbildningar i samma sektion, vilket både kan vara bra och dåligt. Det kan göra att du kan lära känna flera personer från andra program. Samtidigt innebär det också att klassens sammanhållning kanske inte blir lika stark.

Även om du studerar på Lindholmen kan du fortfarande gå på eventen på Johanneberg där mer saker händer.

Mottagningen på Chalmers

När du börjar studera på Chalmers så börjar allt med en mottagning. Det är en möjlighet att bli introducerad mer till universitetet och lära känna nya vänner.

Mottagningen på Chalmers pågår under 4 veckor och brukar vara fylld med olika utflykter, sittningar, tävlingar och fester.

Mottagningen är något som alla borde försöka delta så mycket som möjligt på. Det är en bra möjlighet att lära känna nya vänner och komma in i din klass bättre.

Efter mottagningen blir det lite lugnare, men för dem som vill kommer det alltid finnas olika event som man kan delta på.

Är Göteborg en bra studentstad?

Göteborg är ingen riktig studentstad eftersom det är en så stor stad. Det skiljer sig en del om man jämför med studentstäder såsom Lund, Uppsala eller Linköping.

Studentlivet runtomkring staden kommer att se lite annorlunda ut. I de mindre studentstäderna är det vanligt att man har aktiviteter runt om i hela staden, men detta är inte vanligt om man pluggar på Chalmers.

I större städer är det mer vanligt att alla studentaktiviteter sker på och runtomkring själva campuset och det gäller även för Chalmers.

Överlag skulle jag säga att större städer såsom Göteborg och Stockholm är något sämre studentstäder, jämfört med Lund, Uppsala eller Linköping. Studentkultur skiljer sig en hel del om man jämför de större och mindre studentstäderna.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.