läsa böcker i soffan

7 bästa böckerna inför högskoleprovet

Pluggtips.se, 16 oktober 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.

Högskoleprovet är en utmärkt möjlighet för dig som vill komma in på din drömutbildning, men kanske inte har de bästa betygen för att kunna bli antagen.

Det finns flera böcker som kan hjälpa dig att träna inför högskoleprovet, och i denna artikeln kommer vi gå igenom 7 olika böcker som kan vara till stor användning.

Innan du funderar på att köpa någon av dessa böckerna så kan det vara smart att kolla om de först finns på ditt lokala bibliotek. Genom att låna boken så kommer du att spara pengar.

1. Den kompletta guiden till högskoleprovet

Den kompletta guiden till högskoleprovet är en av de mest populära böckerna när det kommer till att förbereda sig för högskoleprovet.

Boken innehåller en massa tips och tricks om hur du ska gå tillväga för att maximera dina chanser för att lyckas, och för att nå ett toppresultat.

Det är en bok som inte bara lär dig den teori som testas på högskoleprovet, utan du får också hjälp med att strukturera dina förberedelser. Boken även innehåller även många övningsuppgifter och förslag på lösningstekniker.

Boken är skriven av Lukas Holmegaard som har anlitats som expert på högskoleprovet av bl.a. Sveriges Radio, Aftonbladet, GP, Expressen och Metro.

Här hittar du boken hos Bokus.

2. Högskoleprovet - metoderna: Handboken för hela provet

Detta är en bok skriven av legitimerade lärare och boken innehåller metoder och konkreta strategier för att kunna maxa resultatet på högskoleprovet.

Om du aldrig har skrivit högskoleprovet tidigare så kan detta vara en bra bok för att lära dig grunderna och hur provet fungerar, men om du redan gjort provet och läst flera andra böcker kring högskoleprovet kommer vissa metoder att anses som självklara.

Om du är nybörjare och vill ha specifika tips och trix inför högskoleprovet, så kan detta vara en bra bok.

Här hittar du boken hos Bokus.

3. Glömt Matten? - Högskoleprovets Grunder

Denna boken fokuserar helt och hållet på matematiken som testas på högskoleprovet, och det är en bra bok för den som vill träna upp sina kunskaper från grunden.

Om du känner att du behöver fräscha upp dina matematikkunskaper efter gymnasiet så kan detta vara en bra bok för dig.

Boken är framtagen av HP Matte som bland annat har flera videos på Youtube som lär ut grunderna i matematik och hur man läser olika uppgifter på högskoleprovet.

Här hittar du boken hos Bokus.

4. Högskoleprovsboken: den ultimata boken till LÄS på högskoleprovet

LÄS-delen är något som många tycker är svår, och det är inte så konstigt med tanke på att man måste träna mycket för att bli bra på denna del.

Om du tycker att svarsalternativen liknar varandra för mycket, eller brukar ha svårt att hitta rätt svar i texten så kan detta vara en bra bok för dig. Boken kommer att lära dig olika tekniker och strategier för att maximera ditt resultat på LÄS-delen.

Författaren bakom boken heter Andreas Rahim, och han har intervjuats av bland annat Metro, och hållit kurser om högskoleprovet under de senaste 8 åren.

Här hittar du boken hos Bokus.

5. Högskoleprovet - matematiken: Teori och strategi för bättre resultat

Detta är en annan bok som fokuserar på matematikdelen på högskoleprovet, och den innehåller strategier för att nå ett bättre resultat.

Boken är framtagen av matematiklärare som även hållit i flera högskoleprovskurser. Den har en pedagogiskt upplägg, som blandar den matematiska teorin med lösningsförslag så att du får lära dig hur man löser olika uppgifter.

Det finns också flera övningsuppgifter så att du får möjligheten att träna själv.

Det är en bra bok om du vill repetera och fördjupa den matematik som verkligen testas på högskoleprovet.

Här hittar du boken hos Bokus.

6. Högskoleprovet.se Övningsbok

Denna boken är fullproppad med strategier och tips för att maximera ditt resultat på högskoleprovet, och du får övningsuppgifter som täcker de olika delarna.

Upplägget i boken liknar det riktiga provet och går igenom alla de olika momenten så att du enkelt kan följa med. Du får flera smarta tips, knep och lösningsstrategier.

Övningsboken kommer att ge dig en djupare insikt i mekanismerna bakom frågeställningarna på provet vilket kommer vara till stor hjälp när du besvarar frågorna.

Här hittar du boken hos Bokus.

7. Högskoleprovsboken: den lilla fenomenala boken om högskoleprovet

Denna boken är också skriven av Andreas Rahim, som också har skrivit boken Högskoleprovsboken: den ultimata boken till LÄS på högskoleprovet.

Jämfört med övriga böcker på listan, så är denna boken billigare och den kostar endast en hundring.

Det är en liten bok med 111 sidor, som innehåller smarta knep och metoder, samt olika lösningstekniker som kommer att förändra hur du ser på högskoleprovet.

Det är en enkel bok som passar bra för nybörjaren och den hjälper dig med allt ifrån att planera och strukturera upp plugget inför högskoleprovet, till hur man löser olika typer av uppgifter.

Här hittar du boken hos Bokus.

Bland alla böckerna på denna listan så är "Den kompletta guiden till högskoleprovet" vår favorit, men alla dessa böckerna kommer att vara till hjälp om du vill förbättra ditt resultat på högskoleprovet.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.