lösa ett IQ-pussel

7 bästa IQ-pussel för smarta personer

Pluggtips.se, 6 juli 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

IQ-pussel är roliga spel som stimulerar din hjärna och tränar upp din förmåga att lösa problem. IQ-pussel varierar vanligtvis i svårighetsgrad och det finns kluriga pussel som inriktar sig till förskolenivå till vuxna.

I denna artikeln går vi igenom de IQ-pussel som vi anser vara bäst. Om du letar efter en utmaning kommer dessa pussel att både testa din problemlösning- och logiska förmåga.

1. iDventure Cluebox Captain Nemo's Nautilus

Det krävs en stor dos tålamod, logiskt tänkande och snabba fingrar för att bemästra Captain Nemo's Nautilus, där varje utmaning måste lösas i turordning för att du ska komma vidare till nästa nivå.

Detta kluriga pusslet har noggrant utskurna delar och beräknas ta över en timme för den smarte att lösa.

När du lyckats ta dig igenom pusslet kan du enkelt återställa det och börja på nytt, eller utmana dina vänner för att ta reda på vem som är snabbast.

Lådan har också ett hålrum i sig som går utmärkt att använda som en presentgömma för att ge bort en liten gåva i en extra klurig present!

Detta kluriga pussel går att hitta hos Coolstuff här!

2. Huzzle Games Metallpussel Omöjlig

Om du lyckas lösa det här pusslet så är du förmodligen ett genialt mastermind för detta pusslet är verkligen en svår utmaning.

Dessa pussel från Huzzle Games har 6 av 6 i svårighetsgrad och är ett metallpussel från Hanayama är designade för att vara superkluriga samtidigt som de är beroendeframkallande roliga för personer som gillar att slita sitt hår i ren frustration!

Du kan hitta dessa metallpussel hos Coolstuff.

3. Don't Break The Bottle Vinpussel

Varför inte göra vindrickandet lite svårare och låsa in en flaska i ett pussel! Med den här roliga prylen kan du enkelt förvandla en trevlig vinflaska till en rolig utmaning där det gäller att ha skärpan i behåll.

Don't Break The Bottle Vinpussel är ett klurigt pussel där du låser in vinflaskan och måste lösa ut den genom att lösa pusslet. Vad sägs om att låsa in flaskan du tänkte ge som gå-bort-present?

Observera att vinflaskan däremot inte kommer med i pusslet.

Detta pussel går att hitta här hos Coolstuff.

4. Titanic 3D pussel

Detta pusslet är egentligen ett helt vanligt pussel men med en stor skillnad, pusslet är i 3D vilket gör det väldigt unikt.

Pusslet består av hela 440 detaljerade bitar med perfekt passform för att skapa en vacker 3D-modell. För att lösa detta pusslet behöver du ha stor tålamod och långsamt bygga upp Titanic bit för bit för att skapa en vacker prydnad.

Här kan du hitta Titanic 3D pussel

5. Huzzle Games Metallpussel Supersvår

Dessa pussel liknar Huzzle Games Metallpussel Omöjlig en hel del men skillnaden är att de har har lägre svårighetsgrad och dessa pussel från Huzzle Games har 5 av 6 i svårighetsgrad vilket gör de något enklare.

Samtidigt kommer detta pusslet från Hanayama erbjuda en stor utmaning även om det inte är lika stort.

Du kan hitta dessa metallpussel på Coolstuff.

6. The Einstein Collection - Atom Puzzle

The Einstein Collection är som två pussel i ett och bjuder på rejäl hjärngympa. Detta beror på att du först måste du dela atomen innan du kan ge dig i kast med pusslet i dess kärna!

The Einstein Collection från Professor Puzzle är riktiga "brain teasers" – kluriga pussel som utmanar ditt logiska tänkande och bjuder på hjärngympa deluxe.

Detta pusslet går att hitta hos Coolstuff här!

7. Ugears 3D Pussel Kassaskåp

Det här pusslet är allt annat än platt, med detta bygger du ihop ett kassaskåp i 3D! Den vackert detaljerade modellen är fullt fungerande, och när du byggt ihop kodlåset kan du använda pusslet som spargris eller för att förvara dina hemligheter!

Du börjar med att tryck ut pusselbitarna ur plywoodarken och börja byggandet. Du kan sedan använda de medföljande instruktionerna som visar allt från hur du fäster kassaskåpets dörr till hur du ställer in en egen kod till kodlåset du nyss byggt.

När du är klar har du en detaljerad och fungerande modell av ett kassaskåp!

Detta pussel går att hitta hos Coolstuff här!

Detta var våra 7 bästa IQ-pussel för de smarta. Detta är pussel som verkligen alla testar ditt logiska tänkande och bjuder på rejäl hjärngympa!Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.