appar

7 bästa apparna och sidorna inför högskoleprovet

Pluggtips.se, 31 januari 2023

Det finns några många olika sätt att förbereda sig för högskoleprovet. Du kan delta i särskilda kurser som erbjuds på olika plattformar, köpa studiecoaching eller använda olika appar och webbplatser.

I denna artikeln ger vi dig 7 tips på bra appar och hemsidor som du kan använda när du pluggar inför högskoleprovet.

1. Studera.nu

Den kanske bästa gratissidan när du tränar inför högskoleprovet är studera.nu. Där hittar du mängder med gamla högskoleprov och facit som du kan använda när du tränar inför högskoleprovet.

Se gamla prov från studera.nu

2. HPPortalen.se

HPPortalen är en webbplats som gör det möjligt att träna på alla högskoleprovets delar såsom XYZ, DTK eller LÄS. De erbjuder tusentals övningsfrågor och du får dessutom omedelbar feedback på dina svar. Detta gör att du kan lära dig snabbare och mer effektivt på grund av den omedelbara feedbacken.

Det är också helt gratis att testa på HPPortalen, så du har inget att förlora på att testa den om du planerar att göra högskoleprovet i framtiden.

3. Pluggakuten

Pluggakuten är en resurs för elever från grundskolan till gymnasiet och de har även mycket information om högskoleprovet. Pluggakuten är ett forum där man kan ställa frågor och exempelvis få hjälp med olika uppgifter om man behöver det.

På pluggakuten kan man även få bra tips och svar om det är något som man undrar över. Fördelen med pluggakuten är dessutom att den är helt gratis att använda för elever och studenter.

4. Memrise

Memrise är en webbplats som hjälper dig att lära dig ordförråd och annan information genom upprepning. Det är en väldigt bra tjänst att använda om du vill förbättra dig själv på orddelen.

En mycket bra samling när du pluggar inför högskoleprovet är HP Ultimat. Det är en samling som består av 8500 ord som du kan använda dig av för att träna inför högskoleprovet. Tjänsten är helt gratis att använda

5. Högskoleprovet 2.0

Högskoleprovet 2.0 är en app som finns för iOS och Android. Den är utformad för att hjälpa dig att förbereda dig för högskoleprovet genom att tillhandahålla övningsfrågor och olika förklarande videos.

Appen kostar 299 kronor vilket är en liten kostnad, men om man jämför med de andra tjänsterna på denna listan som kostar pengar så är det rätt så billigt.

6. Hpguiden

Hpguiden är en bra webbplats för att öva på frågor och förberedelser inför högskoleprovet. De har massor av övningsfrågor som hjälper dig att bygga upp din förståelse för det innehåll som testas på provet.

På Hpguiden finns det även ett väldigt bra forum där du kan ställa frågor och få råd från andra studenter som förbereder sig för provet.

En del av hpguidens resurser är gratis om du har ett konto, men för en del tjänster kommer du behöva ha ett VIP-medlemskap som kostar från 2490 kronor.

7. Allakando

Allakando är en annan webbplats som erbjuder en mängd olika resurser för högskoleprovet, bland annat coaching, studiehandledningar, kurser och tips.

På allakando kan du skapa ett gratiskonto för att få tillgång till lite material, men för att få tillgång till resten av materialet kostar det minst 1490 kronor.

Detta var 7 tips på appar och hemsidor som kan hjälpa dig när du förbereder dig för högskoleprovet. Men kom ihåg att det viktigaste är att du hittar en metod som fungerar för dig och håller dig till den!

Läs mer: Hur lyckas man på högskoleprovet?Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.