aktiviteter med vänner

20 upplevelser att göra tillsammans med kompisarna

Pluggtips.se, 30 juni 2022

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska göra tillsammans med vännerna utanför skolan eller universitetet, men samtidigt finns det väldigt mycket saker som går att göra.

I denna artikeln kommer vi därför ge dig 20 tips olika upplevelser och aktiviteter som du kan göra tillsammans med dina vänner eller medstudenter. Vissa av dessa aktiviteterna passar utmärkt på sommaren medan andra lämpar sig bättre på hösten eller vintern.

 1. Besök ett museum - ett museum kan vara en fantastisk plats att utforska med vänner och lära sig nya saker tillsammans. Kolla upp vilka museum som finns i stad och fundera på om något av dem kan vara intressant.

 2. Ta en promenad - att utforska naturen och få lite frisk luft tillsammans med vänner kan vara mycket uppfriskande.

 3. Ha en picknick - att njuta av god mat i gott sällskap är alltid ett bra sätt att tillbringa tid tillsammans. Ni kan exempelvis göra detta i en park och kanske även spela lite kubb eller kasta frisbee samtidigt.

 4. Gå på konsert - levande musik är alltid en fantastisk upplevelse, oavsett om det är ditt favoritband eller någon du aldrig hört talas om tidigare.

 5. Besök en nöjespark - om du är ute efter lite spänning kan en dag på en nöjespark vara väldigt rolig tillsammans med vänner.

 6. Camping - att tillbringa tid i naturen kan vara mycket lugnande och ett bra sätt att knyta band med vänner.

 7. Lek turist för en dag - även om du bor i den stad du växte upp i finns det förmodligen fortfarande saker du inte har sett. Låtsas vara turister en dag och utforska din stad tillsammans.

 8. Gör en skattjakt - detta är ett utmärkt sätt att utforska din stad och se saker som du kanske inte har lagt märke till tidigare.

 9. Gör middag tillsammans - att laga mat kan vara en rolig aktivitet att göra tillsammans med vänner och det är alltid trevligt att sitta ner och njuta av en måltid tillsammans efteråt.

 10. Gör en roadtrip - om du har bil, eller kan låna en, kan en bilresa vara ett utmärkt sätt att se nya platser och tillbringa tid tillsammans.

 11. Ha ett filmmaraton - det är alltid roligare att titta på film med vänner. Välj ett tema, till exempel alla dina favoritfilmer från barndomen, eller titta på alla Oscarsnominerade filmer från det senaste året.

 12. Ha en spelkväll - om ni tycker om sällskapsspel eller videospel, kan detta vara ett utmärkt sätt att tillbringa en kväll med vänner.

 13. Gå på bio - att gå på bio är alltid en populär aktivitet och det är ännu bättre när man går på bio med vänner.

 14. Gå och åka skridskor - detta kan vara mycket roligt, särskilt om du går med vänner som också lär sig. Självklart behöver det däremot vara vinter om ni ska göra detta.

 15. Baka tillsammans - det kan vara väldigt roligt att baka, särskilt om du gör några läckra godsaker att äta efteråt.

 16. Fiska - om ni tycker om att fiska det kan vara ett bra sätt att umgås med vänner. Se bara till att du har en fiskekort om du ska fiska i Sverige.

 17. Ta en löprunda - att springa kan vara ett bra sätt att få lite motion och frisk luft, och det är ännu bättre när du gör det tillsammans med vänner.

 18. Prova på Escape Room - detta är en populär aktivitet där du måste lösa pussel för att fly från ett rum. Det kan vara väldigt roligt och det är ännu bättre när du gör det tillsammans med vänner.

 19. Gå och klättra - det är ett bra sätt att umgås med vänner och samtidigt få lite motion.

 20. Spela en bollsport - det finns massor av roliga bollsporter såsom fotboll eller basket som du kan spela med vänner. Se bara till att du har rätt utrustning.

Vi hoppas att du tyckte om att läsa den här artikeln och att du tycker att några av de här aktiviteterna är roliga att göra med dina vänner.Få tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.