distansutbildning

7 utbildningar som du kan läsa helt på distans

Pluggtips.se, 11 mars 2022

Idag går det att läsa många olika utbildningar helt på distans och i detta inlägget delar jag med mig av 7 utbildningar som går att söka till hösten som är helt på distans.

Något som är tydligt för alla dessa utbildningar är att många är teknisk utbildningar som inriktar sig på datavetenskap eller teknik. Men det finns även några andra spännande utbildningar.

1. Digital design, 180 hp

En högskoleutbildning för dig som gillar design och digital teknik. Utbildningen ger dig en förståelse för design och kommunikation via digitala medier. Du lär dig att analysera, förbättra och skapa uttrycksformer för olika digitala kanaler.

Digital design är en utbildning på distans, utan obligatoriska träffar i Kristianstad under studietiden.

Efter utbildningen kan du arbeta bland annat inom interaktionsdesign, webbdesign, kommunikation och grafisk design.

Läs mer: Digital design, 180 hp

2. Ekonomprogrammet, 180 hp

Efter utbildningen kan arbeta med inköp, marknadsföring, ekonomisk rådgivning, organisationsfrågor, personalfrågor, utveckling av affärssystem eller som controller, finansmäklare och revisor.

Ekonomprogrammet kan läsas på campus i Gävle eller online på distans. Online programmet förmedlas via internet och läroplattformen Canvas.

Läs mer: Ekonomprogrammet, 180 hp

3. Informatik med inriktning systemutveckling, 180 hp

Som systemutvecklare skapar du it-lösningar som möter de utmaningar och problem som uppstår i en organisation eller på ett företag. Under din studietid designar och utvecklar du it-lösningar utifrån ett användarcentrerat perspektiv.

Utbildningen ges i formen “blended learning”. Det betyder att du själv väljer om du vill läsa på campus i Östersund eller på distans.

Läs mer: Informatik med inriktning systemutveckling, 180 hp

4. Interaktionsdesigner, 180 hp

Som interaktionsdesigner arbetar du inom ett aktuellt och snabbt växande område där teknik och användarvänlighet alltid är i fokus. Du skapar förutsättningarna för att vi människor ska kunna leva och arbeta med tekniken i vår vardag.

Utbildningen är starkt tvärvetenskaplig och du utvecklas personligen med entreprenörskap, branschförståelse och innovativt tänkande. Du kan välja att läsa i Kalmar eller plugga hemifrån på distans.

Läs mer: Interaktionsdesigner, 180 hp

5. Produktutveckling, 120 hp

En utbildning som kompletterar din kompetens och styr din karriär mot produktutveckling och konstruktion. Du läser på BTH, men pluggar var du vill.

Efter examen finns en mängd olika möjliga yrkesroller som tekniker inom många olika områden. Vanliga arbetsuppgifter är konstruktion och produktutveckling inom exempelvis den tillverkande industrin. Du kan bland annat arbeta som konstruktör, produktutvecklare eller projektledare.

Läs mer: Produktutveckling, 180 hp

6. Programmet för litteratur och skrivande, 180 hp

Inom ämnet litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet bedrivs forskning inom många olika fält, från litteratursociologi och poesi till barnböcker och ekokritik. Denna forskning genomsyrar undervisningen på programmet.

Utbildningen har endast obligatoriska träffar online, och efter examen får du en filosofie kandidatexamen.

Läs mer: Programmet för litteratur och skrivande, 180 hp

7. Systemvetenskap, 180 hp

Som systemvetare designar och konstruerar du informationssystem i ett samspel mellan teknik och användare. Utbildningen omfattar en blandning av ämnen från interaktionsdesign och projektledning till programmering och databaser.

Exempel på arbeten är systemutvecklare, databasutvecklare, programmerare, systemtestare, IT-arkitekt, verksamhetsutvecklare och projektledare.

Utbildningen hålls på Luleås universitet och har inga obligatoriska träffar.

Läs mer: Systemvetenskap, 180 hpFå tips på hur du kan maxa betygen och skapa ett minnesvärt studentliv.


Du kanske också gillar

Hej kära läsare! 🤓

Välkommen till Pluggtips.se! En plats för dig som vill få svaren på dina studiefrågor och förbättra dina betyg.


Lär dig maxa betygen!

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips och råd hur du kan maxa dina betyg och bli mer effektiv.